Beyto

recensie Beyto

De dramafilm Beyto gaat over een jonge Turkse jongen in Zwitserland. Hij valt op zijn zwemcoach, vertelt dit na lang afwegen aan zijn ouders, maar die nemen maatregelen. Wat wij van Beyto vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

De nog jonge Turkse Beyto woont met zijn ouders in Zwitserland. Het is een trotse familie, die leven volgens de Turkse traditie. Als zoonlief dan ook eindelijk de moed heeft verzameld om zijn ouders te vertellen dat hij op zijn zwemcoach valt, nemen zijn ouders maatregelen.

Ons eindoordeel?

Beyto zit vol met clichés, dat ten nadele is van het verhaal dat men vertelt. Acceptatie is het enige wat de jonge jongen wil, maar thuis werkt niet mee. Maar zijn geliefde ook niet; die beschikt ook niet over een al te groot empathisch vermogen. En dan is er iemand die al helemaal niet te begrijpen is, een soort vijfde wiel aan de wagen. Of drie voor de prijs van twee.

Het acteerwerk  is overigens ook niet denderend, waarbij met name geliefde Mike (Dimitri Stapfer) behoorlijk aan het overacteren is. Storend is dat. Een gunfactor heeft iedereen, door het verhaal, maar het komt gewoon niet over door de hierboven genoemde storende factoren. Ze proberen allemaal iets teveel hun best te doen, van makers tot acteurs. En dan willen ze ook nog iets teveel vertellen in de 98 minuten die de film duurt. Er zijn net teveel zijweggetjes die men bewandelt. Een hoofdweg was genoeg geweest, zonder afleiding van afslaand en invoegend verkeer.

Beyto viel vies tegen. Clichématig, niet overtuigend geacteerd en de makers willen teveel vertellen in de tijd die de film duurt. Jammer, want het verhaal an sich is prima.

Regie: Gitta Gsell
Cast: Burak Ates | Ecem Aydin | Beren Tuna | Dimitri Stapfer
Speelduur: 98 minuten
Releasedatum: 2-6-2022

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.