Being the Ricardos

recensie Being the Ricardos

De dramafilm Being the Ricardos gaat over het koppel Lucille en Desi. Ze spelen in de jaren 50 samen in de hitserie I Love Lucy, maar krijgen in hun dagelijkse leven te maken met beschuldigingen, politieke laster en culturele taboes. Wat wij van Being the Ricardos vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

In de jaren 50 is de sitcom I Love Lucy een groot succes op de Amerikaanse TV. Tot op de dag van vandaag ziet men deze serie als een van de beste ooit. Lucille Ball en Desi Arnaz krijgen echter te maken met beschuldigingen, politieke laster en culturele taboes. De camera volgt de twee tijdens een van de productieweken, waarbij we ook een kijkje krijgen in de schrijverskamer, de geluidsstudio en het privéleven van het huwelijkskoppel.

Ons eindoordeel?

Javier Bardem herken je zo in Being the Ricardos, maar Nicole Kidman hebben ze goed opgedirkt. Ze hebben een flinke laag behangplaksel gebruikt, bovenop het plaksel dat ze zelf al heeft in haar echte leven. Maar goed, in deze film waan je jezelf wel in de jaren 50, al moet gezegd dat alles binnen is opgenomen. Dat maakt het ook wat gemakkelijker.

Je ziet als kijker verschillende vormen van acteren. Je ziet Kidman, Bardem, Simmons en co acteren als de acteurs in hun dagelijkse leven, maar je ziet ze ook acteren dat ze acteren in de serie. Als laatste zie je zo af en toe acteurs in interviews, maar dan in het heden. Is net echt. Leuk dat deze drie vormen voorbij komen. Met name overacteren kan vervelend of zelfs storend zijn, maar heeft in deze film juist een meerwaarde. Ik kon al het acteerwerk van iedereen eigenlijk wel waarderen. De film heeft een toneel-esque stijl en heeft zelfs een vleugje spanning. Een ding is duidelijk na het zien van deze film, do not fuck with Lucille! Wel een vies wereldje hoor, al ligt dat er wel heel dik bovenop in deze film.

In Being the Ricardos zie je opgedirkte acteurs op verschillende manieren acteren. Soms overacterend, maar wel passend. De film geeft wat weg hoe het er in de jaren 50 aan toeging op en rondom de set van I Love Lucy. Dat plus een toneel-esque stijl en een vleugje spanning.

Regie: Aaron Sorkin 
Cast: Nicole Kidman | Javier Bardem | J.K. Simmons | Nina Arianda
Speelduur: 125 minuten
Releasedatum: 21-12-2021 (Prime Video)

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.