Beginners

recensie Beginners

De komische dramafilm Beginners gaat over Oliver, die net zijn vader heeft verloren. Het lef dat zijn vader had om op late leeftijd uit de kast te komen, wil hij gebruiken om Anna te veroveren. Wat wij van Beginners vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Oliver heeft een paar maanden geleden zijn vader verloren, als hij Anna ontmoet. Zij doet hem denken aan zijn vader. Niet dat ze op hem lijkt, maar het lef dat zijn vader had om op 75 jarige leeftijd nog uit te kast te komen, wil hij gebruiken om Anna te veroveren. Of zal hij weer in oude gewoontes vervallen?

Ons eindoordeel?

Wij vinden Beginners over het algemeen een beetje vlak. We zien niet de emoties die we misschien wel willen zien. Maar misschien heeft dat wel meer met het personage van Oliver te maken, die al deze emoties wegstopt. Dus minder met het script, wat verder prima in elkaar zit. Ook zit er veel originaliteit in datgenen wat we zien. Leuke en jolige tekeningetjes met een bijpassend verhaaltje. Losjes en niet te sericeus, want het leven is al serieus genoeg. En een briljante rol voor hondje Arthur. Creativiteit zit er dan ook genoeg in de film. Beginners kan ons helaas niet zo bekoren als gedacht, ondanks de creativiteit. Daarvoor raakt hij ons net te weinig.

Regie: Mike Mills 
Cast: Ewan McGregor | Christopher Plummer | Mélanie Laurent 
Speelduur: 105 minuten

Share

3 gedachtes over “Beginners

  1. Grappig hoe meningen zo kunnen verschillen, iedere keer als ik deze film zie lopen de tranen over mijn wangen. Mij weet het verhaal keer op keer te raken – het is zelfs zo erg dat ik de film niet meer wil kijken omdat ik weet dat ik dan weer moet huilen 😛

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.