Bebia, à Mon Seul Désir

recensie Bebia, à Mon Seul Désir

De dramafilm Bebia, à Mon Seul Désir gaat over de jonge Ariadna, die de taak krijgt om een speciaal ritueel uit te voeren. Dit omdat haar oma is overleden. Het ritueel is alleen wel apart. Wat wij van Bebia, à Mon Seul Désir vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Araidna is een zeventienjarig model dat naar huis moet om haar oma te begraven. Haar relatie met haar moeder is bekoeld, maar uit fatsoen blijft Ariadna wel voor de begrafenis. Ze krijgt zelfs een taak mee. Ze moet namelijk een ritueel uitvoeren, als jongste telg van de familie. Zij moet ervoor zorgen dat de ziel van haar oma, die in het ziekenhuis overleed, bij het graf terechtkomt. Al lopend moet ze met vliegertouw een verbinding leggen tussen het ziekenhuis en het graf. Dat lijkt onzinnig voor haar.

Ons eindoordeel?

Bebia, à Mon Seul Désir is een contrastrijke zwart-witfilm waarin geen greintje vrolijkheid te bespeuren valt. Neerslachtigheid ligt op de loer als je de film kijkt. Ik kan dat wel waarderen in een film, dus ik heb dan ook bijna 2 uur geboeid zitten kijken. Vooral het begin en het einde is zo sterk. Het tussenstuk kakte wat in, maar dat mocht de pret niet drukken. Dat stuk diende dan ook weer om de karakters van Ariadna en de jongen verder te laten ontwikkelen en het verhaal beter te begrijpen.

Coming of age dus, verdeeld in drie delen. Het eerste deel is sterk en laat meteen zien in wat voor een familie Ariadna is opgegroeid. Liefde lijkt er haast niet te zijn. Haar moeder is zo narcistisch als het maar zijn kan. Ook fijn dat de flashbacks de kijker meeneemt naar het verleden, voor wat meer duiding over de familieverhoudingen.

Het tweede deel kakte dus wat in, maar daarin komen we dan ook weer meer te weten over de jonge jongen. Die jongen heeft in het eerste deel nauwelijks een gezicht, maar in dit deel komt zijn echte gezicht tevoorschijn, met bijbehorend verhaal. Een goede keuze, want het eerste deel gaat tenslotte over Ariadna. In het laatste deel, tenslotte, komt alles samen. Emoties zijn er in ieder geval genoeg te zien. Pluspunten ook nog voor het einde en de prachtige contrastrijke beelden!

Bebia, à Mon Seul Désir is een contrastrijke coming of age. We zien drie delen, waarbij we Ariadna steeds beter leren kennen. Het is dan ook wel te begrijpen waarom zij op jonge leeftijd niet meer thuis woont.

Regie: Juja Dobrachkous
Cast: Anastasia Davidson | Anushka Andronikashvili | Guliko Gurgenidze
Speelduur: 118 minuten
Releasedatum: 6-2-2021 (IFFR)

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.