Aus dem Nichts

recensie Aus dem Nichts

De dramafilm Aus dem Nichts gaat over Katja, die haar man en zoontje verliest bij een bomaanslag. Ze besluit het heft in eigen hand te nemen, nadat het rechtssysteem faalt. Wat wij van Aus dem Nichts vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Bij een bomaanslag komen Nuri en Ricco, de man en het zoontje van Katja, om het leven. De daders blijken twee jonge neo-nazi aanhangers te zijn. Als de twee na een dwalend rechtssysteem niet de straf krijgen die ze verdienen, besluit Katja zelf het heft in handen te nemen.

Ons eindoordeel?

Aus dem Nichts komt bij ons wel even binnen. Niet constant, maar op sommige  momenten is de film toch wel confronterend. Mede door het goede acteerwerk van Diane Kruger, want zij tilt de film naar een hoger niveau. Iets wat helaas niet altijd van de overige acteurs kan worden gezegd. Spanning is zeer zeker aanwezig, met name richting het einde. Want van onrecht is zeker wel sprake. Je schaamt je haast voor het rechtssysteem, dat zich overigens wel gewoon aan de regels houdt. Daar heb je als slachtoffer alleen geen drol aan. Pijnlijk om te zienAus dem Nichts is door zijn voorspelbaarheid niet uitzonderlijk en onderscheidend genoeg, maar weet ons wel te raken.

Regie: Fatih Akin
Cast: Diane Kruger | Numan Acar | Ulrich Brandhoff | Jessica McIntyre
Speelduur: 106 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.