Arrival

recensie Arrival

De Amerikaanse sciencefictionfilm Arrival gaat over Dr. Louise Banks. Ze is taalkundige en moet helpen om de taal van buitenaardse wezens te vertalen, die met twaalf UFO’s op aarde zijn geland. Wat wij van Arrival vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Dr. Louise Banks is zo een beetje de beste taalkundige die er op de aardbodem rondloopt. Leuk hoor, maar als er op twaalf plaatsen in de wereld UFO’s landen heb je daar niets aan. Toch zullen ze het met haar moeten doen, want de regering van Amerika wil toch weten met welke bedoeling de buitenaardse wezens op aarde zijn.

Ons eindoordeel?

Arrival is weer zo een heerlijke tijdreisachtige mindfuck, waarbij taal eigenlijk belangrijker is dan de aliens zelf. Je zit aan de buis gekluisterd en de film laat je niet los. Zeer fraai ook hoe de UFO’s in beeld zijn gebracht, net als de aliens. Ook kunnen we het acteerwerk van Amy Adams niet onbenoemd laten: overtuigend van begin tot eind. Toch had er net een tikkeltje meer in de film gezeten. Het is allemaal net aan de brave kant, en dan met name de bedoelingen van de wezens. Dat je zelf een hoop informatie mag invullen maakt de film overigens niet minder in kwaliteit. Arrival beklijft en laat niet meer los, dat is toch wel de eindconclusie.

Regie: Denis Villeneuve
Cast: Amy Adam | Jeremy Renner | Forest Whitaker
Speelduur: 116 minuten

Share

3 gedachtes over “Arrival

  1. Villeneuve lijkt gewoon geen slechte films te kunnen maken. Vond het trouwens wel verfrissend om te zien dat de aliens niet meteen een gevaar waren..

Wil je reageren?