Are We Lost Forever

recensie Are We Lost Forever

De dramafilm Are We Lost Forever gaat over Adrian, die wordt verlaten door Hampus. Adrian moet door met zijn leven, maar kan Hampus maar moeilijk vergeten. Wat wij van Are We Lost Forever vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Hampus vertelt op een ochtend aan zijn vriend Adrian dat hij wil stoppen met de relatie. Dat komt uit het niets voor Adrian, want het ging toch goed. Al drie jaar woonden ze samen hij hij had niets in de gaten. Nadat Hampus het huis definitief heeft verlaten, komt de klap pas echt. Adrian snap er nog steeds niets van. Hij wil hem dan ook graag terug, maar de vraag is of Hampus niet gewoon verder is gegaan.

Ons eindoordeel?

Ik moet eerlijk zijn dat Are We Lost Forever totaal niet aan mijn besteed was. Een hele lange saaie zit, waarbij ik zowel de personages van Adrian als Hampus niet voelde. De twee hebben strubbelingen, dat is duidelijk, maar wie de twee nu echt zijn is mij helaas nog steeds niet duidelijk.

Want wie nu wat wilt blijft zweven. Je weet bijna niets over hun afzonderlijke maar ook gezamenlijke verleden. De diepgang ontbreekt, terwijl beide mannen wel pijn hebben. Het is een kleine film met een klein budget die het vooral van het verhaal moet hebben. De decors zijn simpel en saai, zonder al te veel personages. Vooral dat laatste maakt het niet gemakkelijk voor de kijker, want we zien een redelijk eenzijdig verhaal van twee mannen. Juist hun omgeving, die we slechts af en toe zien, had wat jus kunnen toevoegen. Die jus ontbreekt nu, net als de aardappelen én het vlees. We hebben nu alleen wat te lang doorgekookte groenten. Een te lege film dus.

Dat het een coming of age is, is wel duidelijk. Soms moet je bepaalde pijnlijke dingen meemaken om te kunnen groeien als persoon. Naarmate het einde nadert is dat duidelijk. De rare laatste scène die ineens overgaat in de aftiteling met andere muziek was overigens ook een bijzonder merkwaardige keuze. De montage gaat daar niet helemaal lekker.

Kortom, Are We Lost Forever is niet aan mij besteed. Ik voelde de film niet, wat grotendeels te maken heeft met het gebrek aan achtergrondinformatie over de personages en de bijbehorende te simpele setting. Een kleine film met een te leeg verhaal.

Regie: David Färdmar
Cast: Björn Elgerd | Jonathan Andersson | Micki Stoltt | Nemanja Stojanovic
Speelduur: 103 minuten
Releasedatum:
5-8-2021 (ook op Picl)

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.