Antoinette dans les Cévennes

recensie Antoinette dans les Cévennes

De komedie Antoinette dans les Cévennes gaat over een lerares die nooit echt vaste relaties heeft. Als haar minnaar besluit met zijn gezin op wandelvakantie te gaan, reist Antoinette hem achterna. Wat wij van Antoinette dans les Cévennes vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Antoinette haar liefdesleven is net om over naar huis te schrijven. Weglopende mannen, korte flirts of juist getrouwde mannen trekken haar aan. Vladimir is zo iemand, een vader van een van haar leerlingen, met wie ze een weekje weg zou gaan. Maar zijn gezin gooit roet in het eten. Vladimir gaat namelijk op wandelvakantie met zijn gezin in de Cevennen. Antoinette laat het er niet bij zitten en plant daar ook een wandelvakantie, onvoorbereid en met een ezel. Ze hoopt Vladimir uiteraard tegen te komen.

Ons eindoordeel?

De Cevennen zijn prachtig; Antoinette dans les Cévennes is minder mooi. Niet aan ons bestede flauwe humor afgewisseld met een goed uitziende juffrouw in een net iets te kort broekje. Een feelgood is het zeker, maar niet een die blijft hangen als het gaat om de kwaliteit.

Onzekerheid staat centraal in deze film. Of is het toch de ezel? Maar goed, die ezel heeft wel degelijk een belangrijke rol. Antoinette is op jacht, voor de zoveelste keer, en juist die ezel doet haar dingen inzien. Oké, vooral de mensen die ze tegenkomt, maar de ezel is haar steun en toeverlaat. Die band vonden we wel mooi en op een bepaald moment prachtig (we verklappen niets). Het verhaal is alleen zo flinterdun, dat de mooie momenten ondersneeuwen onder de prachtige omgeving en de flauwe humor.

Antoinette dans les Cévennes is een feelgood met flauwe humor die niet aan ons besteed is. Gelukkig zien we genoeg van de prachtige omgeving, want die is heel mooi. En ja, die ezel is ook supercute. Iaaaaaa!

Regie: Caroline Vignal
Cast: Laure Calamy | Olivia Côte | Benjamin Lavernhe
Speelduur: 97 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.