Annihilation

recensie AnnihilationDe scienfictionfilm Annihilation gaat over Lena, die samen met vijf vrouwen ‘The Shimmer’ betreedt. Een onbekende wereld die vele geheimen kent, maar waar haar man als enige levend, maar wel ziek en verward, van terugkeerde. Wat wij van Annihilation vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Vijf vrouwen besluiten een wereld binnen te gaan waarover nog vrij weinig bekend is: The Shimmer. Die wereld bevindt zich rondom een vuurtoren, waar iets raars is ingeslagen. Wat wel bekend is, is dat de man van Lena, biologe en één van de expeditieleden, ook al in de wereld is geweest. Bij terugkomst herinnerde hij zich weinig en werd ernstig ziek. Hij is ook de enige die levend uit de wereld is teruggekeerd. Lena wil weten wat die wereld met haar man heeft gedaan, waarbij ook haar werk als biologe goed van pas komt.

Ons eindoordeel?

Eigenlijk wisten wij helemaal niet dat Annihilation een boekverfilming was. Niet dat dat iets uitmaakt, maar een dergelijk fantasierijk boek vertalen naar het witte doek is best wel een risico. Vooral omdat het een onbekende en mysterieuze wereld is.

Een mysterieuze film is het ook zeker, die misschien wel een beetje te vergelijken is met Under the Skin. De film begint te traag, maar eenmaal op gang krijgt de film meer diepgang. Vooral het einde kon ons wel bekoren, omdat bijna alle puzzelstukjes dan wel in elkaar vallen. De beelden zijn fraai en zeer kleurrijk. Die kleuren spelen met je. Een soort modern maar toch een donker sprookje kun je het ook wel noemen.

Een positieve kijkervaring was Annihilation voor ons, al is het maar omdat de film niet al zijn geheimen prijsgeeft. En soms is dat helemaal niet nodig om een film te kunnen waarderen.

Regie: Alex Garland
Cast: Natalie Portman | Jennifer Jason Leigh | Tessa Thompson | Oscar Isaac
Speelduur: 115 minuten

Share

3 gedachtes over “Annihilation

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.