Als Uw Gat Maar Lacht

recensie Als Uw Gat Maar Lacht

Waardering: 2 uit 5.

De zwarte komedie Als Uw Gat Maar Lacht gaat over een absurd rijke familie, die er rare hobbies op nahoudt. Dochterlief begint een theater, dat de familiebanden weinig goeds doet. Wat wij van Als Uw Gat Maar Lacht vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Amy is enig kind in een gezin dat meer geld heeft dan water. En als je veel geld hebt, dan doe je rare dingen, zo ook het gezin. Vaderlief verzamelt maquettes van gruweldaden, terwijl moederlief als hobby bij haar therapeut wegkwijnt. Amy lijkt nog enigszins een normale hobby te hebben en dat is het theater. Ze start dan ook een eigen Kabuki-achting theater, waarbij het gezin het moet ontgelden.

Ons eindoordeel?

Geen idee hoe dat bij jullie gaat, maar mijn gat lacht best regelmatig. Details laat ik achterwege, aangezien niemand daar wat aan heeft. Wel zijn er best een aantal belangrijke details over Als Uw Gat Maar Lacht te vertellen. Humorvol moet de film zijn, maar daar was weinig van te bespeuren. Flauw is een betere benaming, richting het kinderachtige.

Vage shit is wat je te zien krijgt. Een film die eerder aanvoelt als een toneelstuk, met bijbehorend slecht acteerwerk. Overacteren, wat dan wel weer bij het verhaal past. Alhoewel, een verhaal, geen idee eigenlijk waar de film nu eigenlijk over ging. Iets met familiebanden en over zien of niet gezien worden. De cinematografie verdient wel complimenten. Ieder shot is over nagedacht, met vaak felle kleuren die van het scherm spatten. De chauffeur van Amy lijkt overigens wel heel veel op David Lynch, maar dat terzijde.

Als Uw Gat Maar Lacht is een flauwe film die eerder op een toneelstuk lijkt. Vage shit met overacteren, waarbij het niet altijd duidelijk is waar de film daadwerkelijk over gaat. De cinematografie is wel fraai!

Regie: Dick Verdult
Cast: Peter Fengler | Lola Koppen
| Katrien van Beurden | Michiel Romeyn | Ekaterina Levental
Speelduur: 93 minuten
Releasedatum: 14-9-2023

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.