Allied

recensie Allied

De Britse drama- en oorlogsfilm Allied gaat over de verzetsstrijders Max en Marianne, ten tijde van WOII. Eenmaal herenigd in Londen, doet Max een ontdekking over Marianne. Is ze wel wie ze zegt dat ze is? Wat wij van Allied vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Max en Marianne zijn beide verzetsstrijders, die elkaar ontmoeten in Noord-Afrika. Na een geslaagde missie besluiten ze samen naar Londen te gaan en het gezin uit te breiden. Als Max er achter komt dat Marianne misschien wel niet is wie ze zegt dat ze is, gaat hij op onderzoek uit.

Ons eindoordeel?

Vroeger had je een spelletje op de computer, The Movies. Daarmee kon je je eigen films regisseren. Leuk spel, maar de films zagen er een beetje gemaakt uit en de films waren vergelijkbaar met anderen. Zo ook Allied. Qua beelden ziet het er zoetsappig uit en de set nogal nep. Het verhaal komt ook ontzettend traag op gang. Gelukkig was het tweede deel een stuk beter, mede door het veranderende scenario in dat gedeelte. Dat maak Allied toch nog het kijken waard. En Marion Cotillard in Engelstalige films, wij blijven het een ongelukkige combinatie vinden. Daarmee hebben we alles wel gezegd.

Regie: Robert Zemeckis 
Cast: Brad Pitt | Marion Cotillard | Jared Harris | Lizzy Caplan
Speelduur: 124 minuten

Share

Een gedachte over “Allied

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.