All the Pretty Little Horses

recensie All the Pretty Little Horses

De psychologische thriller en dramafilm All the Pretty Little Horses gaat over Aliki en Petros, die een huis betrekken dat niet van hen is. De eigenaar komt dan plotseling thuis, waarna een confrontatie volgt. Wat wij van All the Pretty Little Horses vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Aliki en Petros willen een nieuwe start maken. Ze verhuizen daarom met hun zoontje naar een kustplaatsje, waar ze een mooie woning betrekken. Toch wringt er iets, want Petros heeft geen baan en Aliki is op huizenjacht. Uiteindelijk maken ze een thuis in de villa van een ander. Maar ja, dan komt die ander thuis, waarna een confrontatie volgt.

Ons eindoordeel?

Je moet als kijker best lang wachten voordat er wat gebeurt in All the Pretty Little Horses. Iets te lang zelfs. Die te lang uitgestrekte start komt de film dan ook niet meer te boven. 80 minuten weinig tot geen spanning en vlak acteerwerk in een verhaal dat lichtjes doet denken aan Parasite.

Mystiek is de film zeker, maar zonder echte functie. Je weet namelijk niet altijd wat de twee drijft, maar waarschijnlijk is de passieloze relatie en hun veranderende leven daar debet aan. Zoeken naar nieuwe mogelijkheden kun je misschien anders oplossen. Maar hé, ieder zijn eigen ding. De twee zoeken dus een geforceerde oplossing en de kijker moet lijdzaam toezien hoe ze zich langzaam aan van een klein en donker appartement verplaatsen naar de ruime en lichte villa. Keeping Up Appearances (Schone Schijn) is er niets bij.

Gelukkig zijn de laatste 20 minuten wel iets spannender. De sfeer slaat om, de score speelt daar op in en de afgrond komt dichterbij. De realiteit zien de twee niet meer, alleen maar omdat ze zich anders voor willen doen dan ze zich kunnen veroorloven. Zouden ze, in tegenstelling tot de film, nog te redden zijn?

All the Pretty Little Horses kent een te lange en trage start – 80 minuten maar liefst – voordat deze ontbrandt. Dat is te laat om deze saaie film nog te redden.

Regie: Michalis Konstantatos
Cast: Yota Argyropoulou | Dimitris Lalos | Katerina Didaskalou
Speelduur: 107 minuten
Releasedatum: 18-2-2021 (VOD)

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.