All the Gods In the Sky (Tous les Dieux du Ciel)

recensie All the Gods In the Sky

De sciencefiction en dramafilm All the Gods in the Sky gaat over Simon en Estelle. Estelle woont gedwongen bij haar broer Simon, omdat in het verleden een ongeluk is gebeurd met een pistool. Wat wij van All the Gods in the Sky vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Estelle en Simon zijn broer en zus. In hun jeugd hebben ze met een pistool gespeeld en dat is voor Estelle niet goed uitgepakt. Het enige wat ze nog kan is liggen in bed. Het is dan ook Simon die twintig jaar later nog steeds voor haar zorgt. Dat is niet gemakkelijk, zeker niet als de instanties ook nog achter je aanzitten. Simon lijkt er dan ook aan onderdoor te gaan.

Ons eindoordeel?

Wij houden ontzettend van films als All the Gods in the Sky. Die kleurt buiten de lijntjes en blijft van begin tot eind verrassen. Het begin is weliswaar redelijk normaal, maar naarmate de film vordert wordt hij wat raarder en neemt hij wat toe in zijn obscuriteit. Alles voor je familie, al kun je je afvragen of dat ook echt zo is.

Flashbacks helpen je met het verhaal, waarbij de broer en zus niet zonder elkaar kunnen. Het verleden bepaalt ook wel hoe ze met elkaar verbonden blijven. Daarnaast blijft er altijd iets mystieks over de film zweven. Iets buitenaards lijkt het. Dat mystieke heeft zeker een meerwaarde. Of zou het toch in het hoofd van Simon zitten. Voortekenen zijn er van buitenaards leven, maar ook van een psychische ziekte. Of beide, dat kan ook.

De setting is perfect passend bij de film, net als de acteurs en actrices. Een perfecte casting en een subliem samenspel. Jean-Luc Couchard verdient wat dat betreft alle lof, net als Zelie Rixhon, die haar rol van het kleine en eigenzinnige dorpsmeisje Zoé perfect invult.

All the Gods in the Sky is een heerlijke film die buiten de lijntjes kleurt. Niets is voorspelbaar en als je van een beetje obscuriteit houdt dan is deze film zeker een aanrader!

Regie: Quarxx
Cast: Jean-Luc Couchard | Mélanie Gaydos | Zelie Rixhon
Speelduur: 102 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.