All The Colours of the World are Between Black and White

recensie All The Colours of the World are between Black and White

Waardering: 3.5 uit 5.

De dramafilm All The Colours of the World are Between Black and White gaat over de vrijgezelle Bambino. Als hij Bawa ontmoet, ontstaat er een meer dan speciale band tussen de twee in Lagos wonende mannen. Wat wij van All The Colours of the World are Between Black and White vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Bambino is een hardwerkende, vrijgezelle man, die de vrouwen bijna voor het uitzoeken heeft. Als hij Bawa ontmoet, delen de twee mannen hun passie voor fotografie, waarbij Bawa Bambino vaak portretteert. Ze trekken steeds vaker met elkaar op en komen er achter dat ze misschien wel meer voor elkaar voelen dan dat ze toe willen geven. Alleen hoe daar mee om te gaan in gelovig Lagos.

Ons eindoordeel?

Deze dramafilm heeft mij zeer aangenaam verrast. De titel van de film geeft al stof tot nadenken, maar nadat je de film hebt gezien nog meer. Meerdere betekenissen zijn er uit te halen. Het is aan jou als kijker om de betekenis voor jezelf eruit te halen.

Deze film heeft een heel rustig en tegelijkertijd aangenaam tempo. Dat is mede te danken aan het camerawerk en de aspect ratio’s die ze gebruiken. Dat laatste zorgt voor een opvallende variatie in kadrering, wat ook aansluit bij het verhaal. Hokjes, veel mensen denken daar in, net zoals de twee protagonisten zelf. Ze worstelen in het samen zijn en dan met name over hoe de buitenwereld daar over de kat. Een buitenwereld die ook niet altijd in beeld te zien is, maar vaak wel te horen. Daar kan de kijker al veel informatie uit halen.

Beide mannen zijn ook te begrijpen, los van de keuzes die ze afzonderlijk maken. Dat eerder genoemde aangename tempo zorgt er overigens ook voor dat het soms best wat meer uptempo had gemogen. Dat had wat meer spanning voor de kijker gebracht, daar waar beide mannen die onderhuids wel ervaren.

All The Colours of the World are Between Black and White heeft een rustig en tegelijkertijd aangenaam tempo. Hokjesdenken, we doen er bijna allemaal aan. Dat komt in deze film zowel in het verhaal als in beeld rustig tot uiting.

Regie: Babatunde Apalowo
Cast: Tope Tedela | Rayo David | Martha Ehinome
Speelduur: 93 minuten
Releasedatum: 26-8-2023 (Roffa Mon Amour)

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.