Agua Fría de Mar

recensie Agua Fría de Mar

De dramafilm Agua Fría de Mar gaat over een jong stel dat op vakantie is. Als ze midden in de nacht een weggelopen jong meisje tegenkomen, ontfermen ze zich over haar. Dan blijkt ze de volgende dag weer verdwenen. Wat wij van Agua Fría de Mar vinden ,lees je in onze recensie.

Het verhaal

Een jong en vermogend stel is midden in de nacht op zoek naar een onderkomen bij de Stille Oceaan. Ze vieren namelijk de nieuwjaarsvakantie. Terwijl ze midden in de nacht op zoek zijn naar een plekje, komen ze de weggelopen zevenjarige Karina tegen. Omdat het zo donker is en midden in de nacht, besluiten ze haar de volgende dag naar haar ouders te brengen, die ergens in de buurt op een camping verblijven. Als ze de volgende dag wakker worden, blijkt Karina echter al verdwenen!

Ons eindoordeel?

Wat Agua Fría de Mar aan de kijker duidelijk wil maken is niet altijd duidelijk. Het blijft vooral gissen, wat in mijn geval best wel leuk is. Alle radartjes in mijn hoofd gaan dan aan het werk. Ik probeer verbanden te leggen die er misschien helemaal niet zijn. En juist dat is soms zo leuk aan een film. Je maakt er ook een beetje je eigen verhaal van, los van wat je ziet.

De twee verhaallijnen verweven zich soepeltjes, gaan uit elkaar en verweven zich weer. De jongvolwassen vrouw gaat zelfs twijfelen aan haar eigen leven na een ontmoeting met het weggelopen kind. Want wat dat kind haar vertelt, maakt indruk. Dat is niet los te zien van elkaar. De vraag is alleen of het de fantasie is van het kind, of dat ze echt de waarheid vertelt. Dat brengt spanning en twijfel met zich mee. En wat is liefde eigenlijk. Wat betekent geld als je niemand om je heen hebt die er echt voor je is. De kleine dingen in het leven doen het hem. Daarom doet deze kleine film er ook toe. Krijg je er ook nog wat Zuid-Amerikaans temperament bij ook.

Agua Fría de Mar lijkt niets te zeggen, maar zegt ondertussen heel veel. Mooi. Kleine dingen kunnen namelijk ook al heel groots zijn. Geld betekent dan niet zoveel. Bovendien krijg ik ontzettend zin in de zomervakantie na het zien van deze film.

Regie: Paz Fábrega
Cast: Lil Quesada Morúa | Montserrat Fernández | Luis Carlos Bogantes
Speelduur: 80 minuten
Releasedatum:
2010

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.