After the Storm

recensie After the Storm

De dramafilm After the Storm gaat over Ryota, die eerst succesvol romanschrijver was, maar tegenwoordig privédetective is. Dat laatste om maar rond te komen en de alimentatie te kunnen betalen. Wat wij van After the Storm vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Ryota is een alleenstaande vader, die alle zeilen bij moet zetten om de alimentatie te betalen. In plaats van succesvol romanschrijver is hij tegenwoordig privédetective. Zelf glijdt hij ook steeds verder af. Zijn vader is hij verloren en zijn ex-vrouw, zijn zoontje en zijn moeder komen steeds meer van hem af te staan. Een stormachtige zomernacht kan hier verandering in brengen.

Ons eindoordeel?

Goede familiedrama’s zijn goud waard. En laat Koreeda daar juist heel goed in zijn. After de Storm kabbelt heerlijk voort, in tegenstelling tot de titel van de film. Ook een zeer treffende titel, die niet alleen op de tyfoon betrekking heeft, maar ook op het leven van Ryota. Wat te doen na de grootste storm in je leven? Humor in combinatie met drama maken het een fijne film. Oké, de film had misschien net wat meer pit nodig, maar dat mag de pret niet drukken. Laat je meevoeren met de wind in After the Storm.

Regie: Hirokazu Kore-Eda
Cast: Hiroshi Abe | Yoko Maki | Satomi Kobayashi
Speelduur: 118 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.