A Year in Champagne

recensie A Year in ChampagneDe documentaire A Year in Champagne gaat over het maken van champagne. We zien zes verschillende producenten met ieder hun eigen aanpak. Wat wij van A Year in Champagne vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Martine Saunier is een beroemde wijnimporteur die ook van champagne houdt. Voor degene die het nog niet weet: Champagne mag alleen in de Champagnestreek worden geproduceerd. Gebeurt dat niet, dan is het ook geen champagne. Martine neemt ons mee langs zes verschillende producenten met alleemaal hun eigen aanpak. En die aanpak verschilt nogal.

Ons eindoordeel?

Champagne, je moet er van houden. Hoewel wij van wijn houden, heeft champagne ons nooit zo kunnen bekoren. Datzelfde geldt voor A Year in Champagne. Hoewel de bedoeling goed is (hoe maak je champagne en welk proces komt daar bij kijken), is de documentaire ronduit saai. Saaie mensen – wel weer met genoeg passie – en geen energieke documentaire, waar je wel op hoopt.

Ook hoop je op wat sprankelendere beelden. Beelden die je zin doen krijgen in champagne. Dat lukt geen moment. Waar dat aan ligt? Misschien wel aan de beelden, die amper van het beeld sprankelen. Grauwe beelden zijn prima, maar daar moet je niet in doorslaan. Een beetje zoetigheid ontbreekt. Zoetigheid die zeer zeker wel in de filmposter van A Year in Champagne is zien. Wij vinden dat dan ook wel een vorm van misleiding!

Champagne is bedoeld om een feestje of iets speciaals te vieren, maar A Year in Champagne is zeker geen feestje om naar te kijken. Jammer.

Regie: David Kennard
Cast: Martine Saunier 
Speelduur: 82 minuten

Share

2 gedachtes over “A Year in Champagne

  1. Het is lang geleden sinds ik deze heb gezien, dus kan me niet meer de grauwigheid herinneren. Wat ik wel nog weet is dat ik het fascinerend vond om er achter te komen hoe strikt de regels zijn rondom het maken van champagne.

    Recent was er een champagne special op RTL Z waarin de dames van Absolutely Fabolous de streek in gingen. Die was leuk om te kijken.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.