A Tale of Three Sisters

recensie A Tale of Three Sisters

De dramafilm A Tale of Three Sisters gaat over drie zusjes die ongewild weer thuiskomen bij hun vader. Die vader zoekt een nieuwe oplossing, want geld heeft hij niet om ze te onderhouden. Wat wij van A Tale of Three Sisters vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

De drie zusjes Reyhan, Nurhan en Havva zijn in een gezin in de stad opgenomen, maar ook om als hulp te werken. Thuis in het dorp van hun vader is er namelijk geen geld. Als Reyhan zwanger is, Nurhan ruzie maakt en Havva na een sterfgeval weer naar huis moeten, zit de vader daar niet echt op te wachten. Het is dan ook diezelfde vader die andere mogelijkheden zoekt om zijn dochters weer onder te brengen. De drie dochters kunnen op hun beurt ook niet wachten, want het dorp brengt hen niets.

Ons eindoordeel?

The Tale of Three Sisters is een film die ons doet denken aan een mengelmoesje tussen Mustang en Winter Sleep, maar dan toegankelijker. Het prachtige maar ook desolate landschap, verscholen in de Turkse bergen, doet je als kijker beseffen dat er geen normaal leven te leiden is. Filmisch is dat ook zo gebracht, met veel licht en donker.

Dat er geen normaal leven is in het dorp blijkt ook wel, want de drie zusjes willen er allemaal weg. Alle drie hebben ze een bewijzingsdrang om weg te komen. Aan de andere kant worstelen ze ook met hun eigen onzekerheden, maar uiteindelijk met respect voor elkaar. Seks, vechten voor de eigen positie en aanzien. Aanzien ten opzichte van elkaar, maar tegenover hun vader en nog meer voor de man waar ze inwoonden. Best eng eigenlijk, dat zo een man zo een invloed kan hebben op een gezin. Alsof hij de vader is die alles bepaalt.

De film is af en toe ook grappig. De ‘man’ van Reyhan is niet bijster slim, maar wat hij zegt klopt eigenlijk wel gewoon. Hij zegt wat hij denkt en bereikt daar nog best wel wat mee. Hij trekt zich niets aan van rangen en standen. Dat gebeurt vaak op dusdanige wijze dat dit grappig te noemen is. Net als de koprollende oude vrouw die geregeld voorbij komt, begeleid door de mooie muziek. Waarom dat is? Geen idee, maar het geeft je als kijker tijd om te ademen en te relativeren denken wij. Althans, zo hebben wij het ervaren.

The Tale of Three Sisters is bloedserieus te nemen, maar zo af en toe ook grappig. Serieuze onderwerpen maar als kijker heb je voldoende tijd om te relativeren, ondanks de lange dialogen.

Regie: Emin Alper
Cast: Cemre Ebuzziya | Ece Yüksel | Helin Kandemir
Speelduur: 108 minuten

Share

Een gedachte over “A Tale of Three Sisters

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.