A Quiet Place

recensie A Quiet Place

De drama- en horrorfilm A Quiet Place gaat over een gezin op een boerderij. Zij moeten zo stil mogelijk zijn, omdat een buitenaardse kracht ze terroriseert zodra ze geluid maken. Wat wij van A Quiet Place vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Een familie woont niet bewust heel rustig op een boerderij. Met de nadruk op rustig, want een soort van buitenaardse kracht terroriseert ze. Ze zijn genoodzaakt om geen geluid te maken. Doen ze dat wel, dan komen de wezens achter ze aan. En ben maar eens rustig als je drie kinderen om je heen hebt.

Ons eindoordeel?

Oew, spannend hoor is A Quiet Place. Superspannend zelf. Het dove dochtertje – die in het echt ook doof is – geeft een extra element aan de film. Zodra we haar volgen, horen wij ook niets, net als zijzelf. Heel de film maakt goed gebruik – of eigenlijk geen gebruik – van geluid. Iets weglaten pakt in dit geval goed uit. Goed script dus ook, want kom er maar op.

Wel jammer dat geluid soms ook te horen is, maar de wezens er dan niet op af komen. We begrijpen dat zachte geluiden misschien niet te horen zijn, maar daar had nog net wat meer finesse in gekund. Ook als het gaat om het verhaal zelf. Want waarom komen er niet meer wezens af op de silo? En waarom verdrinken ze eerst in de mais en daarna niet meer? Schoonheidsfoutjes denken wij.

Er komt een vervolg, dat is inmiddels al bekend, dus als ze gaan finetunen dan vinden we hem nog beter dan dat we A Quiet Place nu al vinden. Is het tweede deel met dezelfde personages? De tijd zal het leren, al zul je ons voorlopig niet in een maisveld vinden. Brrrrr.

Regie: John Krasinski
Cast: Emily Blunt | John Krasinski | Noah Jupe
Speelduur: 90 minuten 

Share

3 gedachtes over “A Quiet Place

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.