A Matter of Trust

recensie A Matter of Trust

Waardering: 4 uit 5.

De dramafilm A Matter of Trust gaat over vijf mensen wiens levens niet in verbinding met elkaar staan. Toch is er een connectie, want ineens staat het leven van hen allemaal op zijn kop. Dat heeft allemaal met vertrouwen te maken. Wat wij van A Matter of Trust vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Het leven van vijf mensen, wiens levens niet met elkaar zijn verbonden, staat ineens op zijn kop. Een man, een vrouw, een student, een dokter en een nog jonge dochter zijn allemaal op weg naar een cruciaal kruispunt in hun leven. Allemaal zoeken ze iets, van liefde tot identiteit, waarbij ze niet beseffen dat juist een kostbare aspect onder druk komt te staan, vertrouwen. En zoals altijd is vertrouwen kwetsbaar, wat vervolgens ook blijkt.

Ons eindoordeel?

A Matter of Trust is aangrijpend en tegelijkertijd toch ook luchtig. Heel verfijnde en subtiel verwerkte humor is toegevoegd aan zware materie. Vijf verhalen die niet verbonden lijken, maar waarvan de kijker al redelijk snel in de gaten heeft dat er een gemene deler is. En dat is niet alleen vertrouwen, kan ik verklappen.

Keuzes maken je tot wie je bent, of ze nu goed of fout zijn. Heel menselijk. Je zal jezelf niet in ieder verhaal herkennen, maar de kans is groot dat je jezelf wel in minimaal één van de verhalen herkent. De worsteling van de vijf protagonisten vertaalt zich dan ook door naar de kijker thuis. Je weet dat er iets niet klopt, bij iedereen, wat ook een soort ongemakkelijkheid met zich meebrengt.

Of je alle antwoorden op je eigen vragen krijgt, laat ik in het midden. Dat maakt de film ook uitdagend en zet je aan het denken. Overigens verlopen de overgangen tussen de verschillende verhalen soepel. Niet als het op het verhaal aankomt, maar zeker wel in beeld. Dat zorgt uiteindelijk ook voor een verbinding.

A Matter of Trust gaat over vijf personen in vijf verschillende verhalen, die niet verbonden lijken. Zware materie waaraan verfijnde en subtiele humor is toegevoegd. De worsteling van een ieder zorgt uiteindelijk voor uitdagende en verbindende verhalen en zet ook jou als kijker aan het denken.

Regie: Annette K. Olesen
Cast: Trine Dyrholm | Jakob Cedergren | Emil Aron
Speelduur: 105 minuten
Releasedatum: 29-6-2023

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.