A Land Imagined

recensie A Land Imagined

De mysterieuze dramafilm A Land Imagined gaat over rechercheur Lok, die opzoek gaat naar Wang, die op zijn beurt weer verdween in de haven van Singapore. Wat wij van A Land Imagined vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Lok is een tegen zijn pensioen aanlopende rechercheur die op zoek gaat naar de verdwenen Wang. Wang is een bouwvakker die mysterieus is verdwenen. Lok ziet een Singapore dat laat zien dat niet alles alles op rolletjes loopt. Bouwvakkers zijn onderbetaald, overwerkt en worden als het ware gegijzeld omdat zij hun paspoort in moeten leveren bij het aangaan van een contract. Het web lijkt zich te sluiten, maar Lok vraagt zich, mede door zijn slapeloosheid, af in welke wereld hij zich überhaupt bevindt.

Ons eindoordeel?

Wat begint het jaar al meteen goed met A Land Imagined. Een mysterieuze film, die je als kijker wel wat denkwerk laat verrichten. Een film ook die je op het verkeerde been zet. Verhalen lopen namelijk door elkaar, waarbij de vraag is wat nu echt is wat je ziet. De acteurs spelen daarbij zeer goed.

De wisseling tussen Lok en Wang is zeer goed neergezet in dit puike speelfilmdebuut van Yeo Siew Hua. De juiste spanning is toegevoegd en steeds meer vallen de puzzelstukjes op zijn plek. Totdat ook die puzzel weer valt en jij als kijker weer opnieuw moet beginnen met nadenken. De stelling van Pythagoras is er niets bij. Complex, maar zeer interessant.

Dat de bouwvakkers het slecht hebben is ook wel duidelijk. Wat ook duidelijk is, is dat je als rechercheur weinig te zeggen hebt. Zij die betalen, bepalen! Je zou haast liever gegijzeld worden dan moeten werken in de haven. Wat een armoedig en uitzichtloos leven zonder zekerheid. De enige zekerheid die de havenarbeider hebben is dat ze worden uitgebuit. En iedereen laat het maar gebeuren, inclusief Lok. Hij is machteloos, net als de arbeiders.

A Land Imagined is een zeer goed speelfilmdebuut van Hua en een goede begin van het filmjaar. Een mysterieuze film die je als kijker wel wat denkwerk laat verrichten.

Regie: Yeo Siew Hua
Cast: Peter Yu | Luna Kwok | Xiaoyi Liu | Jack Tan
Speelduur: 95 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.