Moonbound

recensie Moonbound

De familie- en animatiefilm Moonbound gaat over Peter, die zijn zusje Anne moet redden op de maan, voordat de zon opkomt. En om daar te komen moet hij een zitplaats bemachtigen. Wat wij van Moonbound vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Peter moet naar de maan reizen om zijn zusje Anne te redden, die ontvoerd is. Klaas Vaak helpt Peter daarbij. Ook geeft hij tips. Zo kan Peter er bijvoorbeeld alleen tijdens het diner van de Nachtelf achter komen waar Anne is. En dat diner is in een kasteel in de wolken. En om daar te komen, heeft hij een zitplaats nodig. Die zijn dan weer zeer gewild. Een wilde race biedt uitkomst, maar dan moet hij wel vijf natuurgeesten verslaan. Dat alles voordat de zon opkomt.

Ons eindoordeel?

Moonbound is een regelrechte eye-opener. Hoe je zo een simpel verhaal toch kunt verfilmen in een vermakelijke en flitsende animatiefilm voor jong en oud, met bijbehorende boodschap. Durf te dromen. Niet alleen als je jong bent, maar ook later, als je ouder bent.

Waar verlies je je fantasie toch. Jong zijn heeft zo zijn voordelen. Ook nadelen, dat klopt, maar die jeugdige onbevangenheid zou soms nog zo fijn zijn. We kunnen ook nog zoveel van ze leren. Luisteren is een hele kunst. De oplossing kan zo simpel zijn. En naar de natuur luisteren zou ook best slim zijn. Filmisch zeer kleurrijk, met flitsende actiebeelden. Wellicht gaat het verhaal te snel voor de allerkleinsten, dat wel, maar het leeftijdsadvies is niet voor niets vanaf 6jaar.

Moonbound is een vermakelijke en flitsende animatiefilm voor jong en oud. Doe mij een plezier en neem je kinderen lekker mee naar deze film. En als die niet willen, neem je gewoon je partner mee. Leerzaam, vooral voor de oudjes.

Regie: Ali Samadi Ahadi
Cast: Ida Verspaandonk | Ricardo Blei | Jan Nonhof | Leo Richardson
Speelduur: 85 minuten
Releasedatum: 19-10-2022

Share

Een gedachte over “Moonbound

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.