20th Century Women

recensie 20th Century Women

De Amerikaanse dramafilm 20th Century Women gaat over Jamie, die opgroeit in een huis waar iedereen hem helpt een stapje verder te komen op weg naar volwassenheid. Wat wij van 20th Century Women vinden, lees je in onze bestaande recensie.

Het verhaal

Jamie is 15 en groeit op bij zijn gescheiden moeder Dorothea. Samen wonen ze in een groot huis met andere huurders. Hoewel Dorothea van een andere generatie is, doet ze toch haar best haar zoon te begrijpen. Daarbij krijgt ze ook hulp van een man en twee andere jonge vrouwen in het huis.

Ons eindoordeel?

20th Century Women valt best wel lastig uit te leggen. Het is zo een film die je een bepaald fijn gevoel geeft, maar waarom dat precies is weet je dan niet. Dat heeft in eerste instantie te maken met de complexe personages, maar ook met de mooie manier van filmen, het gebruik van natuurlijk licht, het scenario en de goede cast. Alles is daar eigenlijk wel fijn aan, net als de muziek, die net als enkele personages tegen de standaard aantrappen. Een beetje zweverig en naïef is 20th Century Women dan weer wel, maar gezien de periode waarin het zich afspeelt misschien ook wel weer passend. Een goed voorbeeld van een bijna perfecte coming-of-age film.
Regie: Mike Mills
Cast: Annette Bening | Greta Gerwig | Elle Fanning | Billy Crudup
Speelduur: 118 minuten

Share

7 gedachtes over “20th Century Women

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.