11 Minutes

recensie 11 Minutes

De thriller 11 Minutes gaat over een groep personen uit dezelfde stad die allemaal met elkaar verbonden zijn door doem. Wat wij van 11 Minutes vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Een jaloerse man, zijn vrouw die actrice is, een Hollywood-regisseur, een drugskoerier, een hotdogverkoper met een niet zo schoon verleden, een meisje met een hond, een student op een missie, een bergbeklimmer die ramen schoonmaakt op hoogte, ambulancepersoneel, een groep nonnen en een oude schilder; allemaal zijn ze met elkaar verbonden in een hedendaagse stad. Doem achtervolgt hen namelijk allemaal.

Ons eindoordeel?

11 Minutes boeit eigenlijk bijna de gehele film lang. Dat komt door de verschillende mensen die je ziet, leert kennen en waarvan de verhalen in elkaar overlopen. Ze hebben allemaal iets met elkaar te maken, maar je weet niet altijd waarom. Daar kom je wel achter hoor, want de climax is behoorlijk (en over the top).

Ook leuk, ieder persoon die je leert kennen, overlapt met het voorgaande verhaal. Je ziet dan ook vaak de personen terugkeren in beeld, maar wel op de achtergrond. Zo leer je iedereen al beter kennen, ook in de verhalen van anderen. Het acteerwerk is niet bijster goed en diepgang hoef je ook niet te verwachten, maar door dit slim bedachte scenario boeide mij dat ook niet zoveel. Je zit zo in het verhaal dat je gewoon wilt weten waar en hoe dit gaat eindigen. Wel vroeg ik mij af of ieder personage nu echt een doel heeft. Of ik moet iets over het hoofd hebben gezien, want er gebeurt wel veel, ook op de achtergrond dus. Je hebt dan ook eerder twee dan een paar ogen nodig.

11 Minutes heeft niet echt diepgang en het acteerwerk is ook niet overdreven goed, maar het boeiende scenario is zeer vermakelijk. Om nog maar te zwijgen over de climax!

Regie: Jerzy Skolimowski
Cast: Richard Dormer | Dawid Ogrodnik | Wojciech Mecwaldowski
Speelduur: 81 minuten
Releasedatum:
2 september 2015

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.