Quote: Kristen Stewart

Kristen Stewart

Kristen Stewart: een vrouw die door veel mensen geadoreerd wordt, maar ook verafschuwd! Maar is er eigenlijk iemand die niet vindt dat ze de mooiste ogen van de wereld heeft? Ze brak door met de Twilight films, maar ze heeft veel meer in haar mars. Zo speelde ze bijvoorbeeld ook een kleine rol in Into the Wild.

Om net iets meer te weten over haar, hebben we vandaag weer een quote. Een quote die je een paar keer moet lezen om het door te hebben, maar hij klopt als een bus. Wat vinden wij van haar?

Wie is Kristen?

Kristen is een pas 26-jarige Amerikaanse vrouw die is geboren in Los Angeles. En wat doe je als je bent geboren in Los Angeles? Juist, dan ga je acteren. Zo ook Kristen dus! Eigenlijk hadden we hier ook wel een familieblogje van kunnen maken, want haar vader is televisieproducent en haar moeder scenarioschrijfster. Ja, dan moet je als jong meisje al helemaal iets met televisie gaan doen!

Zoals gezegd, vinden wij Kristen heel herkenbaar door haar ogen. Dat ze eigenlijk met die ogen acteert valt ons ook op. Ze is met name heel goed in niets zeggen, maar door haar ogen zegt ze dan weer wel iets. Dat is dan misschien ook gelijk haar minpunt, want haar rollen lijken heel erg op elkaar en soms komt ze een tikkeltje ongeïnteresseerd over. Een beetje variatie kan soms geen kwaad.

Eerste kennismaking

Onze eerste kennismaking met Kristen was in de film Panic Room. Denken jullie nu ook: “Huh, speelt die in Panic Room?”. Jazeker, want ze speelt de dochter van Jodie Foster. Om eerlijk te zijn heb ik het na moeten zoeken, want ik had geen idee dat ze in die film had gespeeld. Als je nu de trailer terug kijkt dan zie je het meteen. Stom dat je dat soort dingen dan vergeet, terwijl ik de film toch wel een keer of vijf heb gezien.

Carrière

Hoewel ze dus pas 26 jaar is, heeft ze volgens IMDB toch al 45 titels achter haar naam staan. En IMDB heeft altijd gelijk, dus geloven we dat ook! Welke films dat zijn? Voor al haar films verwijzen wij graag naar de IMDB site. Hieronder hebben wij de in onze ogen bekendste en beste films van haar op een rijtje gezet:

 • Panic Room (2002)
 • Into The Wild (2007)
 • Twilight (2008)
 • The Twilight Saga: Eclipse (2010)
 • The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1 (2011)
 • Snow White and the Huntsman  (2012)
 • The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2  (2012)
 • Clouds of Sils Maria  (2014)
 • Still Alice (2014)
 • American Ultra (2015)

Dit jaar verschijnen er ook nog twee films waar ze in speelt: Untitled Lizzie Borden Project en Billy Lynn’s Long Halftime Walk.

Persoonlijke favoriet

Onze persoonlijke favoriet waarin ze een wat grotere rol heeft is Clouds of Sils Maria, gevolgd door Still Alice en Twilight (guilty pleasure).

In Clouds of Sils Maria speel Kristen speelt de persoonlijke assistente (Valentine) van de wereldberoemde actrice Maria Enders (Julliete Binoche). Daarnaast geeft ze gevraagd of ongevraagd haar mening, iets wat niet altijd even gebruikelijk is voor een assistente en ook niet altijd wordt gewaardeerd.

We zien Kristen zoals Kristen eigenlijk gewoon is in het dagelijkse leven. Oogschaduw op en een gewoon T-shirt met een spijkerbroek. Waarom jezelf anders voordoen als je jezelf in die kleren het lekkerste voelt. Het gaat tenslotte toch om het acteren, en als dat goed is, dan valt de rest niet op. En laten we eerlijk zijn, het staat haar gewoon!

Haten jullie Kristen nu nog steeds of houden jullie nu nog wat meer van haar?

Geschreven door de mannelijke protagonist

Share

2 gedachtes over “Quote: Kristen Stewart

 1. Ik haat Kristen niet. Ik vond haar vroeger een veelbelovende jonge actrice door haar rollen in Panic Room en Into the Wild, maar daarna is het downhill gegaan naar mijn gevoel. Maar goed, ik heb Clouds of Sils Maria nog niet gezien.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.