Wie zijn de Protagonisten?

Wat is een protagonist eigenlijk?

Een protagonist is de aanduiding voor het personage waar het verhaal van een film om draait. Het kan om één personage gaan, maar ook om een koppel. Wij zijn in dit geval de protagonisten van onze eigen blog… staan we ook een keer in de spotlight. Maar wie zijn wij?

Wie wij zijn?

De Protagonisten
Bron: NRC

Wij zijn vrienden, goede vrienden ondanks (of dankzij) ons leeftijdsverschil, sekse en dialect. Oké dat van het dialect is lichtelijk overdreven, maar overdrijven gebeurt wel vaker, ook in de film.

De mannelijke helft van de protagonisten kwam tijdens de kerstdagen, begin jaren tachtig, in Brabant ter wereld. De vrouwelijke helft zag eveneens tijdens de kerstdagen het levenslicht, maar dan 16 jaar eerder in Noord-Holland. We ontmoetten elkaar op het werk en we herkenden onszelf in elkaar. En hoewel we geen collega’s meer zijn, zien we elkaar nog bijna wekelijks om een bezoekje te brengen aan de bioscoop.

Passie, geen werk!

De passie voor muziek en natuurlijk de liefde voor de (onafhankelijke) film zijn twee pijlers van onze vriendschap. Samen naar het filmhuis is dan ook altijd een feestje. Op een gegeven moment bedachten wij dat het misschien leuk zou zijn om een blog over films te starten. In goed Nederlands….great minds think alike!

Geen ‘dertien in een dozijn filmrecensies’ – die zijn er al genoeg – maar door middel van oplichtende kernwoorden in de inmiddels toch al wat langere recensies. Zo geven wij aan hoe wij een film beleefd hebben. Dit is één van de vaste onderwerpen en verder zullen we schrijven over alles wat ons bezighoudt op filmgebied.

De ene keer schrijven we gezamenlijk, de andere keer apart van elkaar. Zal het uitmaken of de vrouw of de man een stuk schrijft (de vrouwelijke of mannelijke invalshoek)? Merk je iets van het leeftijdsverschil? Volgens ons niet echt, maar eigenlijk is dat aan jou als lezer om over te oordelen.

Share

6 gedachtes over “Wie zijn de Protagonisten?

  1. Via de mannelijke helft op jullie blog terecht gekomen. Mooi opgezette site, leest heerlijk weg ook al ben je helemaal niet zo’n super film freak. Hou jullie blog zeker in de gaten! Veel plezier en ga zo door!!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.