Winnen: Belgica en/of De Helaasheid der Dingen (afgelopen)

Belgica of De Helaasheid der Dingen

Winnen, winnen, winnen! Nee, je staat niet op de kermis, je bent gewoon op de site van De Protagonisten. In samenwerking met onze vrienden van Lumière mogen wij namelijk twee DVD’s weggeven van één van onze favoriete regisseurs Felix van GroeningenBelgica en/of De Helaasheid der Dingen. Zijn jullie al benieuwd naar de films en hoe je kunt winnen?

Belgica

Deze film vinden wij tot nu toe de beste film van het jaar! Onze recensie, die normaal maximaal 175 woorden lang is, hebben wij voor één keer veel langer gemaakt. Het was gewoon niet te doen om hem binnen 175 woorden te recenseren. Benieuwd naar die recensie? Klik maar…

Nu is de film dan ook eindelijk op DVD en Blu-ray te verkrijgen. 127 minuten lang kijkplezier met Nederlandse ondertiteling. En geloof ons, die is soms echt nodig! Het formaat is 1080/50i en de audio is dts-HD Master Audio 5.1. Geen idee wat het allemaal betekent, maar jullie misschien wel. De trailer van de film kun je hieronder bekijken.

De Helaasheid der Dingen

Het verhaal speelt zich af in een dorp in België waar iedereen elkaar kent. De film over een jongetje – Gunther – van 13 jaar die opgroeit in een gezin waar drank en veel feesten een grote rol speelt. Zijn oma staat aan het hoofd van het gezin, die verder bestaat uit haar vier zonen en Gunther.

Gunther ziet veel om zich heen gebeuren en komt er langzaam maar zeker achter dat dit misschien niet het leven is dat hij later wil leven. De film is dan ook een combinatie van flashbacks uit het verleden en beelden van zijn huidige leven. Is het Gunther gelukt om een eigen (succesvol) leven te leiden zonder drank en veel feesten?

De film is grappig, raakt je tot op het bot, is confronterend, maar vooral op een prachtige manier in beeld gebracht. Het leven is niet altijd een feest, ook al lijkt het soms misschien wel zo. De trailer van de film kun je hieronder bekijken.

Hoe kun je winnen?

Heel simpel, vertel gewoon waarom jij zo übergraag Belgica en/of De Helaasheid der Dingen wilt winnen. Je kunt je antwoord(en) insturen tot het einde van de week, dus tot en met zondag 26 juni.

Als wij je antwoord dan het leukste of origineelste vinden, dan kan één van die DVD’s voor jou zijn. Heb je twee superleuke of originele antwoorden dan kun je ze zelfs allebei winnen. Wie wil dat nou niet? Ow, en als je dit bericht dan ook nog eens via Twitter of Facebook deelt, dan maak je net iets meer kans. Delen dus!

Wij zullen op 27 juni bepalen wie de Belgica of en/of De Helaasheid der Dingen op DVD’s heeft/hebben gewonnen! Wij nemen dan per mail contact met je op om wat adresgegevens op te vragen. Wel zo makkelijk lijkt ons!

Share

8 gedachtes over “Winnen: Belgica en/of De Helaasheid der Dingen (afgelopen)

  1. Belgica wil ik winnen! Een vriend vond ‘m niks, bij jullie favoriet, dus ik ben nieuwsgierig. Daarnaast is de troosteloosheid in De Helaasheid der Dingen fantastisch.

  2. De Helaasheid der Dingen heb ik helaas door verblijf in buitenland niet kunnen zien. Ik ben weer thuis en wil hem alsnog graag zien

  3. De Tour de France komt er weer aan, en dan kan de Helaasheid der Dingen niet ontbreken! Deze film maakt van absurdisme ware poëzie!

  4. Ik ga voor Belgica. De ideale film om te kijken in de heerlijke roes van liefde voor het vaderland nadat Belgie het EK heeft gewonnen ????.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.