Win een thuiskijkcode voor de serie 22 Juli (afgelopen)

22 July

Er zijn al twee films – het beklemmende Utøya 22. Juli en 22 July – verschenen over de aanslagen in Noorwegen, waarbij vooral jonge kinderen het slachtoffer waren. Nu is er ook een serie, 22 Juli. Van die serie kun jij een van de twee thuiskijkcodes winnen, zodat je daarna op lumiereseries.com de serie kunt bekijken. Dus als jij 22 Juli heel graag wilt zien, laat dan een reactie achter. Op ons blog, Twitter, Facebook en/ of Instagram kan dat, dus genoeg mogelijkheden.

Het verhaal

Wie kent het schokkende verhaal inmiddels niet. Op 22 juli 2012 vonden er in Oslo en op het eiland Utøya aanslagen plaats. De eerste was een afleidingsmanoeuvre van de 32-jarige Anders Breivik, want daarna ging hij naar het eiland om vervolgens 69 jongeren te vermoorden; jeugdleden van de Noorse Arbeiderspartij die een zomerkamp hadden. In deze serie zien we het verhaal van journalisten, de politie, medisch personeel en burgers.

Hoe kun je winnen?

Ja, heel simpel dus, gewoon een supergoede reactie achterlaten. Waarom wil jij 22 Juli bijvoorbeeld zo graag zien? Misschien weet je nog wel waar je was die dag, of is er een andere link die voor jou belangrijk is. Wij horen het graag. Kom maar op met die reacties. En er zijn dus maar twee codes, dus de reactie moet echt goed zijn, voor het geval dat nog niet duidelijk was. Je kunt reageren tot en met donderdag 9 juli. Winnaars krijgen daarna persoonlijk bericht.

Regie: Pål Sletaune
Cast: Alexandra Gjerpen | Ane Skumsvoll | Helga Guren | Marius Lien
Speelduur: 1 seizoen (6 x 60 minuten)

Share

10 gedachtes over “Win een thuiskijkcode voor de serie 22 Juli (afgelopen)

  1. Wat een bizarre gebeurtenis was dat. Is dat a.s. 22 juli alweer 8 jaar geleden. Zou graag de serie kijken en meer te komen over de aanleiding en nasleep van deze aanslag .

  2. De films gezien en maakte diepe indruk. Ik was op het moment zelf aan het werk en kon het nieuws niet geloven. Hoe kun je zoiets ten eerste bedenken en ten tweede ook nog uitvoeren? Dit is zo’n gebeurtenis die je nooit vergeet en zeker niet na het zien van films erover. Ik ben dus erg benieuwd naar deze serie.

  3. Ik heb nog geen enkele film gezien hierover. Hoe verschrikkelijk ook, het maakt me nieuwsgierig naar het verhaal. Vooral hoe het zover kwam.

  4. Ik was op fietsvakantie in de Alpen, wij kregen de meeste Nederlandse kranten een paar dagen later te lezen, maar ik weet nog dat er in de Franse kranten ook veel over werd bericht, was een verschrikkelijke gebeurtenis. Alweer acht jaar geleden waar blijft de tijd.

  5. 22 juli was de trouwdag van mijn opa en oma en die leven inmiddels beiden niet meer.
    Misschien niet origineel, maar dat is waar ik aan denk op deze dag

  6. 22 juli was vooral een schok. Er gebeuren best veel aanslagen maar deze kwam gevoelsmatig wel erg dichtbij. En terugkijkend geeft nog steeds een beklemmend gevoel

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.