Zijn onze TV TIPS op?

Onze TV TIPSDit weekend geen TV TIPS van onze hand. Simpelweg omdat wij niet vinden dat er een film op TV komt die wij TV TIP waardig vinden. Het valt mij sowieso op dat er de laatste tijd veel films op NPO 2, NPO 3, Canvas en één komen die al vaker op TV zijn uitgezonden. Zijn onze TV TIPS op?

Bioscooptoppers

Daarnaast valt mij het volgende op: Ik ga nu al een jaar of drie naar de bioscoop en films die ik daar de afgelopen jaren heb gezien, zijn bijna niet op TV geweest. Enkele uitzonderingen daargelaten.The Selfish Giant, La Jaula de Oro, Whiplash, 12 years a slave, The life of Eleanor Rigby: him & her en Nymphomaniac waren voor ons hoogtepunten van het vorige jaar. Oké, misschien zijn dit net wat te ‘verse’ films om aan te kopen, maar waarom zijn er dan ook geen films van het voorgaande jaar verschenen?

La Grande Bellezza bijvoorbeeld. Een bioscooptopper van twee jaar geleden. Wij vonden hem niet bijster goed, maar het publiek was enthousiast. Als het al niet lukt om dat soort films (gezamenlijk) aan te kopen, dan zijn wij wel erg beperkt tot de commerciële zenders. En laten daar nou niet altijd (meestal eigenlijk) de films komen waar wij van houden.

Oproep

Wij doen dan ook graag een oproep aan de publieke omroepen (onder andere VPRO, VARA) van Nederland en België. Zorg ervoor dat ook filmhuisliefhebbers aan hun trekken komen. Of moeten jullie het simpelweg afleggen tegen video on demand? Dat zou ook heel begrijpelijk zijn! Of hebben jullie zoveel moeten bezuinigen dat er simpelweg geen geld voor is? Dat zou misschien nog wel begrijpelijker zijn.

Nieuwe TV TIPS

Wij kijken in ieder geval uit naar nieuwe goede TV TIPS, en niet naar films die al een aantal keren zijn uitgezonden. Tot die tijd blijven wij toch wel TV TIPS geven, want slecht zijn ze in ieder geval (vaak) niet.

Geschreven door de mannelijke protagonist

Share

5 gedachtes over “Zijn onze TV TIPS op?

  1. Ach, zelf kijk ik eigenlijk geen films op TV, simpelweg omdat je dan vast zit aan tijdstippen, terwijl het mooie aan Netflix is dat je meteen alles onder de knop hebt zitten op het moment dat je dat zelf wilt. Eigenlijk is TV steeds minder relevant aan het worden en misschien zie je dat inderdaad terug in het aanbod van de films.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.