Ziek zijn ‘sucks’

o-SICK-GUY-facebookDe griepgolf raast als een gek door Nederland. Helaas heb ik er ook aan moeten geloven en ben daardoor bijna een week ziek geweest. Ziek zijn ‘sucks’, om het zo maar eens te zeggen. Je kunt weinig tot niets doen behalve veel rusten, slapen en TV kijken. Natuurlijk kun je dan ook films kijken, tussen de dutjes door. Ik wisselde goede met slechte films af, maar feit bleef dat ik in ieder geval een bioscooploze week had. Jammer om meerdere redenen.

Mijn BFF

De belangrijkste reden dat ik naar de bioscoop gaan mis, is omdat ik elke week met mijn BFF (Best Friend Forever) en tevens vrouwelijke protagonist naar de bioscoop ga. Hahaha, nu lijk ik wel een vrouw als ik dat zo type. Dat krijg je er van als je een week thuis bent geweest.

Ik zie het als één van de hoogtepunten van de week en we praten elkaar dan altijd weer bij. Hoe was de werkdag, heb je nog frustraties (vaak wel, want zo zijn wij), hoe gaat het thuis. Al dat soort dingen. Gewoon even lekker bijpraten voor en/of na de film onder het genot van een lekkere Rioja of een biertje. Misschien moet ik het trouwens helemaal niet erg vinden dat ik een weekje heb gemist, want mijn BFF is naar Fifty shades of Grey geweest. Niet echt een mannenfilm, als ik al die verhalen zo hoor en lees.

Oscars

Een tweede reden is dat de Oscars vandaag worden uitgereikt (in de nacht van zondag op maandag). Niet dat wij iets met de Oscars hebben! Of eigenlijk wel. Wij ‘bitchen’ er graag over. Stiekem toch ook even voorspellen wie de Oscar voor beste film gaat winnen en dat dat vaak toch wel erg voorspelbaar is. Ook gaat het op de sociale media op dit moment over niets anders dan de Oscars. Je kunt er dus niet omheen.

Onze favoriet in het lijstje met genomineerden (Whiplash) zal toch wel niet winnen. Ik denk dat Birdman gaat winnen. Niet mijn favoriet, maar misschien wel de meest uitgesproken film van de genomineerden. Ook Boyhood maakt een goede kans, maar volgens mij alleen maar omdat de film over een tijdsperiode van twaalf jaar is geschoten. Voor mij had het in ieder geval geen toegevoegde waarde. The grand Budapest hotel was leuk en grappig, maar in mijn ogen niet echt een Oscarwaardige film. The imitation game vervolgens, vond ik maar een matige tot oké film. Van dat soort films zijn er al zoveel gemaakt.

De overige genomineerden – American sniper, Selma en The theory of everything – ken ik nog niet, dus daar kan ik geen oordeel over vellen.

Nieuwe ronde nieuwe kansen

Dat brengt mij gelijk bij de derde en laatste reden dat ik baalde dat ik niet naar de bioscoop kon. Ik ga namelijk achterlopen met het kijken van films en moet keuzes gaan maken. Maar ja, nieuwe ronde nieuwe kansen. The theory of everything draait al een tijdje in de bioscopen en sla ik over. Die kan ik vast binnenkort (over een half jaar of zo) wel kijken via mijn provider. Selma daarentegen, draait vanaf afgelopen donderdag al in de bioscoop. Dat is er eentje om te zien, al ben ik al wel weer bang voor de hype.

American sniper draait pas vanaf 4 maart in de bioscoop. Daar kan ik dus nog even op wachten. Al ben ik ook hier bang dat het zo een typische Amerikaanse film is. Gelukkig is Clint Eastwood de regisseur, dus zal dat nog wel meevallen.

Niet genomineerden

Uiteraard kijk ik ook uit naar andere films. Volgende week wordt het al kiezen, want naast Selma, draaien ook Zurich, Foxcatcher, Turist en A most violent year. Wat een keuzes allemaal. Gelukkig maar, want dat betekent dat ik in ieder geval weer beter ben.

geschreven door de mannelijke protagonist

Share

5 gedachtes over “Ziek zijn ‘sucks’

  1. Beterschap nog! Ik ben vorige week ziek geweest en ja, het suckt 😉 Ik heb toen Dexter liggen binge wachten op Netflix.

    Ik zit ook op American Sniper te wachten. Gelukkig duurt het niet lang meer!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.