Zie ik dubbel?

Zie ik dubbel?

Er zijn acteurs en actrices die ware kameleons zijn. Dat je twee keer moet kijken om bevestigd te krijgen dat je inderdaad naar Oscar Isaac kijkt….

Nou heb ik in het verleden regelmatig Javier Bardem en Jeffrey Dean Morgan door elkaar gehaald. Of gedacht dat het een en dezelfde acteur was. Qua acteerprestaties verschillen ze nogal, maar qua uiterlijk niet zoveel.Tenminste als je goed kijkt zie je het wel, maar met een snelle blik kun je je snel vergissen.

Uiterlijk

Dat Hollywood nogal op uiterlijk gespinsd is moge geen verrassing zijn. Wat ik dan wel weer grappig vind, is dat er best wel veel acteurs en zangers elkaars stand-in kunnen zijn. Is dat toeval of hebben agenten een kaartenbak met zogenaamde “looks”, net als in de modellenwereld? Je zou toch denken dat een uniek uiterlijk belangrijk is. Een klein onderzoekje mijnerzijds doet vermoeden dat je nodig aan een bril moet. Ik vond het echt een beetje creepy.

Op zoek naar een actrice met de anorexia look? In gangpad 6 vindt u Keira Knightly en Natalie Portman. The girl-next-door look? Jennifer Garner of Hilary Swank (Jennifer is deze week in de bonus).

Een actrice die ook een beetje kan zingen? We hebben twee varianten, de biologische: Amy Adams, of de ingespoten: Nicole Kidman. Als u denkt aan een verfilming van het leven van tieneridool Katy Perry dan kan zij worden vertolkt door de zingende actrice Zooey Deschanel.

Hollywood hunks

Ook bij de mannelijke Hollywoodsterren zijn er gelijkenissen. Iets minder opvallend, maar ze zijn er wel. Als je een oude foto van Joseph Gordon-Lewitt naast die van Heath Ledger legt, denk je toch dat er een familieband moet zijn. Peter Facinelli (Twilight saga) ziet er ook uit als het jongere broertje van Christian Bale. Ook zo gek op ogen van Bradley Cooper? Nou dames (en heren), Ralph Fiennes heeft exact hetzelfde paar….

Familie

Dakota Fanning heeft een zusje die ook acteert, namelijk Elle. Grappig is dat actrice Amanda Seyfried meer op Dakota lijkt dan zusje Elle. Dakota en Amanda haal ik dan ook altijd door elkaar.

Ik ben benieuwd of jullie ook nog voorbeelden hebben van gelijkenissen op het witte doek?

Geschreven door de vrouwelijke protagonist

 

Share

10 gedachtes over “Zie ik dubbel?

  1. Helaas is mij dit recentelijk ook een paar keer overkomen, waarbij ik echt overtuigd was dat het de bekende versie was in plaats van de onbekendere tv look-a-like. Zo zag ik Matt Damon in Jesse Plemons bij Breaking Bad en zweerde ik Brad Pitt te zien in The Man in the High Castle, al bleek het Rupert Evans te zijn…

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.