Wij zijn genomineerd voor “The Sunshine blogger award”!

The Sunshine Blogger Award

Het begint weer koud te worden, dat merk je. Natuurlijk hoort dat bij de tijd van het jaar, maar de overgang lijk wel heel groot dit jaar. Gelukkig zijn daar de meiden van Miss Movie, want die brengen een beetje zon in ons leven. Zij hebben ons namelijk genomineerd voor The Sunshine Blogger Award. Een award die in het buitenland is begonnen en werkt als een soort kettingbrief. Op zijn Engels: “a chain-letter project designed to honor the bloggers that bring the most sunshine into our lives.” 

Het leuke van de nominatie is dat je 11 vragen moet beantwoorden die door degene die jou heeft genomineerd, zijn gesteld. Superleuk natuurlijk, om aan een soort interview mee te doen. Ook zo benieuwd naar de vragen en antwoorden, en wie wij vervolgens hebben genomineerd?

De regels

 • Post de award op je blog (gedaan, duhhhh);
 • Bedank de persoon die je heeft genomineerd. Marieke en Miron, nogmaals dank, de zon schijnt ondanks de frisse herfst nog steeds in ons hoofd. Benieuwd naar hun nominatie met bijbehorende vragen en antwoorden? Klik dan vooral even op deze link. Overigens nomineerde Joachim van Fresh Bananaz ons ook, maar dat was nadat hij al door Miss Movie was genomineerd en wist dat wij ook al waren genomineerd. Toch bedankt Joachim, maar we houden het bij de vragen van Miss Movie;
 • Beantwoord de elf vragen die zij voor je bedacht hebben (zie hieronder);
 • Nomineer 11 andere bloggers en laat ze weten dat je ze hebt genomineerd (zie ook hieronder);
 • Geef hen 11 vragen (zie voor de verandering ook hieronder);

De elf vragen van Miss Movie

Aangezien wij met zijn tweeën zijn, net als bij Miss Movie, geven wij per vraag ook twee antwoorden. De mannelijke Protagonist is (m) en de vrouwelijke Protagonist is (v). Best wel logisch eigenlijk!

1. Wat is de eerste film die je ooit in de bioscoop hebt gezien?
(m): Ik denk dat ik heel jong was toen ik voor de eerste keer naar de bioscoop ging. Met mijn ouders naar de Midi in Tilburg. Volgens mij was het De Reddertjes in Kangoeroeland, maar dat weet ik niet meer zeker. Uiteraard een hele beleving om een film op zo een groot scherm te zien. En waarschijnlijk hadden we een pakje met sap met wat snoepjes erbij! Stiekem vanuit thuis meegenomen, want de bioscoop was toen ook al zo duur.
(v): Dat is al een oudje: Saturday Night Fever.

2. Welke van je eigen blogposts is je favoriet?
(m): Dit vind ik wel een moeilijke vraag. Veel blogposts die ik schrijf vind ik leuk. Natuurlijk zitten er leuke bij en minder leuke, maar mijn favoriete blogpost? Dan ga ik toch voor ‘Filmblog Get Together: alle filmblogs bijeen!’. Deze schreef ik vol energie na een leuke dag. Alles kwam vloeiend uit mijn digitale pen. Een post schrijven op gevoel is toch het leukste merk ik. Als ik teveel ga nadenken dan ben ik achteraf toch minder tevreden over de post.
(v): Dat vind ik geen moeilijk vraag. Voor mij is dat de blogpost “Het anders zijn”.

3. Wat is de laatste dvd die je hebt gekocht?
(m): Daar heb ik even diep voor moeten graven in mijn geheugen. Een jaar of drie geleden kocht in de box van Ingmar Bergman, met drie titels: Skammen, The Passion of Anna en The Serpent’s Egg. Die box heb ik ook nog steeds niet gezien, dus een goede aankoop kan ik het tot op heden niet noemen.
(v): Dat is de film die wij vorig jaar beste vonden: Mustang. Deze Turkse film gaat over vijf zusjes die wonen bij hun oma omdat hun ouders zijn overleden. Wij hebben met samengeknepen billen gekeken naar het onrecht wat de zusjes wordt aangedaan en de dubbele moraal van sommige volwassen. Het acteren van de zusjes was erg goed en dat terwijl er slechts eentje acteerervaring had.

4. Welk liedje heb je vaak in je hoofd?
(m): Dat zijn er eigenlijk altijd best wel veel. Van hele foute liedjes (Carnaval van de Efteling, die nu waarschijnlijk in je hoofd zit) tot pareltjes als Empty van Ray LaMontagne en Society van Eddie Vedder. Ik luister veel muziek op Spotify, waar ik ook een favoriete lijst heb, dus die liedjes blijven ook vaak hangen!

(v): Op dit moment 8 Circles van Bon Iver. Dat nummer staat op zijn net uitgebrachte cd 22, A Milion. Een prachtige cd, waarvan ik ook de plaat heb gekocht.

5. Welke film heb je het vaakst gekeken?
(m): Waarschijnlijk Into the Wild. Ik heb hem op DVD, maar als hij op TV is – wat best vaak het geval is – kijk ik hem ook heel vaak. Ik denk dat ik hem al een keer of 10 heb gezien en elke keer ontdek ik weer iets nieuws. De muziek blijft ook prachtig!
(v): Een hele foute film die totaal niets te maken heeft met films waar wij nu van houden. Eigenlijk kom ik ook niet op de naam van de film. Het is in ieder geval een chickflick met Julia Roberts en Hugh Grant. Iemand een idee hoe de film heet?

6. Hoe sorteer jij je dvd’s/blue-ray’s? (Op kleur? Alfabet? Genre?)
(m): Ik heb geen sorteersysteem. Ik zet ze in de kast, waarbij ik vaak weet hoe de DVD er van de zijkant uitziet. Overigens heb ik ook ‘maar’ 200 Dvd’s, waarvan een hele hoop slechte, dus zo een grote zoektocht is het ook niet.
(v): Verschillend. Alle Fassbender films staan in ieder geval bij elkaar. De meeste op genre en sommige op taal/ land. Dat laatste is met name voor de filmhuisfilms, dus dat zijn er uiteindelijk ook nog best wel veel.

7. Bioscoopkaartjes bewaren, ja of nee?
(m): Zeker weten, ik heb van 2014 en 2015 zelfs boekjse waarin de bioscoopkaartjes zitten, inclusief aantekeningen. Van dit jaar heb ik alle kaartjes ook nog, maar nog geen boekje. Misschien dat ik ze dit jaar anders ga opbergen.
(v): In tegenstelling tot de mannelijke protagonist niet. Ik maak er tegenwoordig wel een foto van, samen met de drankjes die we drinken.

8. Welke plek in de wereld wil je nog graag zien?
(m): New York! Daar zou ik dit jaar naartoe gaan, maar helaas liep het even wat anders. We willen nog wel heel graag nog een keer gaan.
(v): New Engeland in de USA.

9. Wat is de beste scène die je ooit in een film/serie gezien hebt?
(m): Waarschijnlijk van een film die veel mensen (helaas) nog niet hebben gezien: The Selfish Giant. De laatste scene is zo ontzettend mooi en indrukwekkend dat ik er nog regelmatig over nadenk. Mooi dat een film dat bij je kan doen.

(v): In Hunger zit een scene waarin degene die in hongerstaking ging (Fassbender) sterft. Dat is een scene die veel indruk op mij heeft gemaakt.

10. Van welke gestopte series zou je graag nieuwe afleveringen willen zien?
(m): Onderweg Naar Morgen! Nee, geintje natuurlijk. Ik keek altijd naar Friends. Zelfs zo vaak dat ik bepaalde afleveringen gewoon uit mijn hoofd kende. Soms hoor je nog wel eens dat er een reünie komt. Laten we het hopen, want ik ben wel benieuwd hoe het ze vergaat!
(v): White Collar: een serie met Matthew Bomer. Neal Caffrey (Bomer) is een oplichter, vervalser en een dief. Helaas stopte de serie in 2014.

11. Wie zou je graag eens willen interviewen?
(m): Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen, Belgica) staat bij mij op nummer één! Echt een geweldige regisseur waar ik wel meer van wil weten. Het gaat er vast ook nog wel eens van komen!
(v): Dat is een hele makkelijke Michael Fassbender! Waarom? Lees ons blog maar, dan kom je er wel achter.

De elf bloggers die wij nomineren

Nu zouden we allemaal bloggers kunnen kiezen die we kennen van films, maar dat gaan we dus niet doen. De meeste zijn al genomineerd en nog een keer nomineren is niet leuk. We nomineren dus blogs die we iets minder goed kennen, maar die we wel volgen. Uiteraard hebben we wel even nagekeken of ze niet al genomineerd zijn geweest. De elf blogs die wij nomineren zijn:

 1. Make it Personal: Omdat Lieke, zoals ze het zelf zegt, diep van binnen een nerd is. Wij houden daar wel van! En ze woont ook in Breda, net als de mannelijke Protagonist.
 2. Stijlvol Styling: Omdat Susanne ons altijd op de hoogte houdt van nieuwe stijlideeën voor in en om het huis.
 3. Lisanne Leeft: Omdat Lisanne ondanks de ziekte van Lyme toch het mooiste van haar leven weet te maken!
 4. Inspiring Elise: Omdat Elise haar leven met ons deelt en ze een hele fijne muzieksmaak heeft!
 5. Brabound: Omdat Brabant echt wel meer te bieden heeft dan alleen maar Carnaval en een zachte G! En zo weet de mannelijke Protagonist alle leuke plekjes in Breda te vinden zonder zelf te zoeken.
 6. I Love Kamperen: Omdat kamperen nou eenmaal de bom is! Karin geeft je op haar blog allerlei tips en trucs over kamperen.
 7. Seen in 010: Omdat de vrouwelijke Protagonist, als van origine bijna Amsterdamse, met veel plezier in Rotterdam woont. Fabian ziet en deelt over Rotterdam.
 8. Wijnmuis: Omdat wij een goed wijntje wel kunnen waarderen. Vooral als Lisanne er dan nog leuke verhalen aan vasthangt!
 9. Biertje proeven: Wie wijn zegt moet ook bier zeggen, of zoiets. Maar goed, een lekker biertje kunnen wij ook waarderen!
 10. Miss Fromage: Omdat ook wij van de Protagonisten van lekker bakken houden. Ursula geeft ons de lekkerste tips!
 11. Tim Bouwhuis: Ok dan, stiekem toch nog een filmblog. Althans, gedeeltelijk. Tim blogt namelijk ook over muziek, geschiedenis en het geloof!

Onze elf vragen

Wij zijn een filmblog, maar de blogs die wij hebben genomineerd niet. De meeste vragen zijn uiteraard wel film gerelateerd. Waar de overige vragen over gaan, ja, dat lees je hieronder wel!

 1. Kende jij ons al, net als dat wij jou al kende?
 2. Wat is je favoriete film en waarom?
 3. Kijk je films liever in de bioscoop of gewoon lekker op de bank?
 4. Welke filmgenre is je favoriete genre?
 5. Wie is je favoriete acteur?
 6. Wie is je favoriete actrice?
 7. Wie is je favoriete regisseur/regisseuse?
 8. Wat zijn je overige bezigheden naast het bloggen?
 9. Wanneer neem jij de tijd om te bloggen?
 10. Trump of Clinton?
 11. En de laatste en meest onbenullige vraag: wat was er eerder, het kip of het ei?

Succes met het beantwoorden van de vragen voor The Sunshine Blogger Award. We zijn benieuwd wat jullie er van kunnen maken!

Share

9 gedachtes over “Wij zijn genomineerd voor “The Sunshine blogger award”!

 1. Wat leuk, bedankt voor de nominatie!:) En aangezien het bedanken ‘verplicht’ is bij de post straks, krijgen jullie zelfs twee bedankjes:) Die laat nog wel even een paar daagjes op zich wachten, want ik heb voor vanmiddag nog eerst iets anders klaarstaan.

  Wel een vraagje qua nomineren: waar hebben jullie kunnen checken wie er al genomineerd zijn en wie niet? Daarnaast misschien wel een uitdaging 11 bloggers te vinden, daar ik eigenlijk alleen de scene van filmblogs een klein beetje ken inmiddels, en die volgens jullie grotendeels al aan bod is gekomen. Mag iets minder nominees evt. ook? Of hebben jullie suggesties;

  1. Graag gedaan Tim. Wij hebben op de blogs van onze genomineerden gezocht op Sunshine Bloggers Award. Als we er niets over konden vinden dan hebben we ze genomineerd. Met betrekking tot de regels, dat weten wij eigenlijk niet. Is inderdaad lastig 11 blogs te vinden in ‘ons’ wereldje. Ik zou het gewoon naar eigen invulling invullen. Wij zullen je in ieder geval niet straffen 😉

 2. Blij dat we jullie wat zonneschijn hebben kunnen brengen deze herfst! Heel leuk om al jullie antwoorden te lezen.

  Leuke manier van het bewaren van bioscoopkaartjes trouwens. Van White Collar zou ik zelf ook graag nog nieuwe afleveringen zien. Super leuke serie! Ook hele fijne muziek van jullie beiden 😀

  Oh en kennelijk heeft de vrouwelijke protagonist Nothing Hill al heel vaak gezien 😉

 3. Interessant om te lezen. Is die film met Hugh Grant Notting Hill?

  Zelf bewaar ik kaartjes niet. Hou online bij welke films ik in de bios gezien heb en dat scheelt een hoop fysieke spullen waar ik dan vervolgens waarschijnlijk nooit meer naar kijk.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.