Wij zijn deze week de ‘Mediavreters’ in de NRC!

Daar gaat onze anonimiteit, want we staan in de krant. Op papier en online! Met onze volledige namen, leeftijd en dan ook nog eens onze foto. Aaaaahh!!! Dat is best wel een beetje spannend en confronterend hoor. Maar vooral heel leuk. Floor Zijp van de NRC heeft ons geïnterviewd voor de wekelijks terugkerende rubriek Mediavreters.

Mediavreters

Voor diegene die niet weten wat dit item inhoudt, Mediavreters dus, even een korte uitleg. In Mediavreters vertellen mensen wat ze kijken, lezen, luisteren en liken. Simpeler kunnen we het niet uitleggen. Floor Zijp en Thijs Schrik van de NRC wisselen elkaar daarbij af als het gaat om het schrijven van het wekelijkse item. Floor schrijft deze rubriek steeds vaker, dat wel.

En wij zijn zeker niet de eerste die zijn geïnterviewd. Kijk maar eens naar deze lange lijst met alle mediavreters.

Het interview

Het interview zelf vond plaats in een omgeving waar wij ons helemaal thuis voelen. Inderdaad, in de bioscoop. In Kino om precies te zijn. Voordat wij naar de film gingen – in dit geval At Eternity’s Gate – zijn wij anderhalf uur lang aan de tand gevoeld. En waar wij ons vooraf afvroegen wat we allemaal moesten vertellen, ging het interview als vanzelf. We bleven maar praten. Zo lang zelfs, dat we haast onze film misten.

Maar goed, het was wel heel leuk om te doen. Ook heel leuk om te horen hoe Floor bij ons terecht kwam. Ze zocht een blog over filmhuisfilms, want daar ligt haar interesse op filmgebied, en kwam zo bij ons uit. Dat betekent dat wij ons doel dus hebben bereikt. Wij schrijven namelijk grotendeels over filmhuisfilms voor filmhuisliefhebbers. Onze ondertitel op ons blog is niet voor niets ‘filmblog van én voor de filmhuisliefhebber’.

Wil je het interview met ons lezen?

Ow ja, en het interview zelf dan. Dat willen jullie vast wel teruglezen? Dat kan haast niet anders. Dat interview kun je via deze link lezen. Veel leesplezier. Het kost maar twee minuten van je tijd, dus niet zeggen dat je geen tijd hebt.

Share

3 gedachtes over “Wij zijn deze week de ‘Mediavreters’ in de NRC!

  1. Wat leuk, gefeliciteerd! (en nu kunnen we eindelijk onze geheimhoudingsplicht m.b.t. jullie namen opheffen haha)

    p.s. @Marjan: ik zit ook op Goodreads, zijn we al vrienden?

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.