Wij missen LantarenVenster!

LantarenVenster

Ja, inderdaad, wij missen LantarenVenster. De levendige en prachtige bioscoop die wij al jaar en dag bezoeken. Maar juist die bioscoop in Rotterdam bezoeken wij al een tijdje niet meer. Dat heeft een reden, en dat ligt niet (helemaal) aan ons.

De Maastunnel

Even voor de duidelijkheid, LantarenVenster ligt op de Kop van Zuid in Rotterdam. Onder de rook van de Erasmusbrug en op een stukje Rotterdam waar de meest hoge en luxueuze torens van de stad herrijzen.

Het is alleen een locatie die sinds de afsluiting van de Maastunnel voor één van ons lastig te bereiken is. De Maastunnel ligt namelijk ten westen van de Kop van Zuid. En bij een afsluiting zoeken mensen, heel logisch, andere routes. En dat is nou net de route richting LantarenVenster, over de Erasmusbrug heen.

File

Aangezien de Maastunnel tot september 2019 is afgesloten, gaat een groot gedeelte van Rotterdam nu over de Erasmusbrug naar huis. Dat levert geregeld een hoge verkeersdruk op, met files als gevolg. De mannelijke Protagonist komt vanuit het zuiden en heeft daar geen last van, maar de vrouwelijke Protagonist woont in Blijdorp, en dat is in het noorden van Rotterdam. Waar ze er voor de afsluiting van de Maastunnel er ongeveer 20 minuten over deed, is dat tegenwoordig ruim anderhalf uur! En dat is op een gegeven moment dan dus gewoon niet meer leuk. Zelfs veel eerder vertrekken was niet haalbaar. De metro pakken is ook geen optie, want hoogtevrees en station Wilhelminaplein is ook al geen goede combinatie.

Uitwijken

Sinds de afsluiting hebben we het nog wel een aantal keren geprobeerd, maar iedere keer liepen we tegen hetzelfde probleem aan. We missen de film door de drukte. De laatste keer hebben we nog wel een hapje gegeten (want ja, we waren er toch), maar een film daar zien, dat is al ruim een jaar geleden.

Wij wijken tegenwoordig dan ook uit naar het wat hippere Kino en het old-fashion Cinerama. Beide liggen in het centrum van Rotterdam en zijn voor ons allebei goed te bereiken. Ook geen straf om daar naartoe te gaan hoor, want in de die bioscopen komen we ook graag, maar de afwisseling is nu minder.

Wanneer komen wij weer naar LantarenVenster?

Vooralsnog zullen we wachten tot september van 2019 om weer naar LantarenVenster te gaan. Dan is de Maastunnel weer open voor autoverkeer richting het zuiden. Anderhalf uur lang in de file staan is namelijk geen pretje.

Vragen

Onze vraag aan LantarenVenster is dan eigenlijk of ze meer van dit soort klachten krijgen? Is het rustiger sinds dat de Maastunnel is afgesloten? Heel benieuwd naar, want het lijkt ons onwenselijk dat een bioscoop (en andere voorzieningen) hier maar mee moet dealen!

Share

4 gedachtes over “Wij missen LantarenVenster!

 1. Het is inderdaad druk bij de bruggen en jammer dat jullie daarom niet naar LantarenVenster gaan. Rijdt er op het moment nog een tram over de Erasmus? Of is dat door de werkzaamheden op de Coolsingel ook geen optie? En anders misschien nog in de stadsgarage onder de Erasmus parkeren en dan naar LantarenVenster lopen?

  Belangrijkste is in ieder geval dat er alternatieven beschikbaar zijn, zodat jullie toch samen kunnen gaan en van films kunnen genieten.

 2. Sorry hoor, maar voor locaties binnen Rotterdam de auto pakken? De bioscoop is makkelijk te bereiken met metro, tram en fiets. Hoogtevrees? Neem bij Wilhelminaplein de lift naar boven zonder naar beneden te kijken.
  Eerste Wereld probleem is hiermee wel opgelost denk ik.

  1. Tenzij je niet snapt wat hoogtevrees met een mens kan doen. Die liftoptie van jou is echt een no-go. En auto is dan echt nodig om het water over te komen. En om dan te praten over een Eerste Wereld probleem is een beetje zielig. Wat is dat voor een opmerking? Een beetje inlevingsvermogen zou je sieren. En ja, de tram zou nog kunnen. De rest absoluut niet.

   Wij melden alleen waarom wij LantarenVenster missen en wat de reden is. That’s it.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.