Weer een nieuwe bioscoop in Breda: Kinepolis

Kinepolis BredaBreda is booming! Vorig jaar al opende er een nieuw filmhuis en op 1 augustus opent er weer een nieuwe bioscoop, en niet zo een kleintje ook. Kinepolis opent namelijk haar deuren.

Waar kennen we Kinepolis al van?

Kinepolis is een bioscoop die van oorsprong uit België komt. In Antwerpen staat er één waar menig Nederlander al een keer geweest is. Ook in Nederland hebben we al vier Kinepolis bioscopen: Enschede, Groningen, Utrecht en Dordrecht hebben allemaal al een Kinepolis. Heel verrassend dus geen in Amsterdam!

Ik als Bredanaar ben dus blij dat er na de Pathé, het Chassé en het Filmhuis Breda op 1 augustus nog een bioscoop bij komt. Waarom dan hoor ik jullie denken. Heel simpel, in Kinepolis zijn het beeld, het geluid en de zitplekken uitmuntend.

Wat weten we nog meer over Kinepolis Breda?

Breepark is de locatie waar de bioscoop zich bevindt. In het zuidoosten van Breda, aan de A27. Perfect dus ook voor mensen buiten Breda. Helemaal als je weet dat je er gratis kunt parkeren.

Kinepolis Breda heeft tien zalen. Ja je leest het goed, tien zalen! En het is niet zo dat je hutje mutje moet zitten in die zalen. Nee, er is aandacht besteed aan brede armleuningen en veel beenruimte. Dat vinden wij een goede zaak, aangezien er niets zo irritant is als bij je buurman of -vrouw op de lip te zitten. De stoelen zelf zijn ook extra lux. Niet te lux hopen we, want anders vallen we nog in slaap. Wil je nog luxer zitten – ja dat kan – dan kun je Cosy Seats boeken.

Kinepolis Breda heeft ook nog een primeur, namelijk die van de eerste Europese bioscoop die een laserprojectie heeft. Dat betekent een supergoed beeldkwaliteit, iets wat natuurlijk erg fijn is.

De grote zaal beschikt zelfs nog over een extraatje: Laser ULTRA in combinatie met Dolby Atmos. Bij de grote blockbuster word je zo dus als het ware in de film gezogen.

Wat voor soort films draaien er eigenlijk?

Hoewel wij ten tijde van het schrijven van dit artikel nog niet precies weten welke films gaan draaien – het programma is pas op 25 juli bekend gemaakt -, kunnen we toch wel een beetje gokken. Kinepolis brengt voornamelijk de ‘bekendere’ films naar de bioscoop. Films waar je met het hele gezin van kunt genieten (Finding Dory), waar je met je vriendinnen naartoe kunt (Me Before You), films waar spanning inzit (Independence Day Resurgence) en films waar de filmhuisliefhebber van houdt (The Lady in the Van).

Oftewel: een bioscoop waar iedereen van kan gaan genieten! Wil je meer weten, surf dan even naar www.kinepolis.nl.

Geschreven door de mannelijke protagonist

Share

3 gedachtes over “Weer een nieuwe bioscoop in Breda: Kinepolis

  1. Dat is altijd fijn. Ik las vorig weekend dat er in Rotterdam nog een Vue bijkomt op zuid en in Schiedam zijn ze ook een nieuwe al aan het bouwen.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.