Waarom wij Film1 beter vinden dan Netflix?

Film1

Wij gaan toch even een lans breken voor Film1, want wij zijn fan. We zien vaak berichten voorbij komen over wat er allemaal te zien is op Netflix, maar eerlijk gezegd zijn dat voor ons vaak niet zo een aansprekende filmtitels. Uiteraard, series heeft Netflix genoeg, maar als filmliefhebber kijken wij veel en veel liever naar Film1. Waarom?

Groot filmaanbod

Film1 heeft een groot aanbod aan films. Wij kunnen elke dag uit meer dan 400 titels kiezen, waaronder veel titels die een Oscar hebben gewonnen of waren genomineerd. En dat aanbod blijft alleen maar stijgen. En nee, niet veel oude meuk, gewoon films die net uit de bioscoop komen, aangevuld met oudere films.

Daarnaast kun je ook nog eens heel gemakkelijk op genre selecteren. Heb je zin in een Nederlandse film? Dat kan. In een actiefilm? Dat kan. In een dramafilm? Dat kan. In een filmhuisfilm? Jullie raden het al. Dat kan! Die laatste twee genres zijn voor ons heel belangrijk, aangezien wij graag dat soort films zien. Als we dit bijvoorbeeld vergelijken met Netflix, dan steekt Film1 er met kop en schouders bovenuit. Er zijn voor ons simpelweg betere films te vinden op Film1, ook als het gaat om blockbusters en andere films die wij gewoon lekker thuis willen kijken.

Een filnke greep uit de filmselectie

Ok, ok, dat moeten we natuurlijk ook maar bewijzen. Vooruit dan. Onderstaande titels zijn een greep uit het gevarieerde filmaanbod van Film1. We zijn benieuwd of jullie vinden dat dit betere titels zijn dan die op Netflix staan, of dat wij gewoon een stelletje aanstellers zijn. Dat kan natuurlijk ook. Komen ze, waarbij de dikgedrukte titels onze absolute aanraders zijn:

Denk je dat we er al zijn? Natuurlijk niet. De lijst is nog veel langer. De volgende titels zijn namelijk ook te zien:

Zoals je kunt zien, voor ieder wat wils, terwijl deze bijna oneindig lange lijst nog lang en na niet compleet is. En dan te bedenken dat er maandelijks nog 20 titels bijkomen.

Wij kunnen door Film1 in ieder geval een groot deel van onze Blindspotlijst van dit jaar afstrepen. Alsof Film1 bijna weet welke films wij graag zien!

Ook series

Ok, op het gebied van series legt Film1 het af. Daar zijn we heel eerlijk in. Maar dat betekent niet dat Film1 niet over goede series beschikt. Het zijn er niet veel, maar de series die erop staan, zijn over het algemeen goed te noemen!

De Prijs

En de prijs? Die is gelijk. Nog net geen € 8,- voor beide aanbieders. En Film1 is tegenwoordig ook gewoon via de app naar je televisie te streamen. Je bent niet meer gebonden aan je televisieaanbieder. Heb je een Smart TV dan kun j zelfs via je internetverbinding kijken. doen wij ook. Ideaal.

Hebben wij jullie overtuigd dat Film1 misschien wel beter is dan Netflix op het gebied van films?

Share

19 gedachtes over “Waarom wij Film1 beter vinden dan Netflix?

 1. Vanuit een cinefiel standpunt met een voorliefde voor filmhuis begrijp ik wat jullie duidelijk proberen te maken. Het aanbod van Film1 is best goed en ze hebben inderdaad vaak kwalitatief sterke titels.

  Toch gaat de vergelijking met Netflix niet helemaal op. Waar Netflix zich veel meer richt op een diverser aanbod (series maar ook heel veel klassiekers) heeft Film1 vooral een recent aanbod.

  Vooral dat laatste zorgt ervoor dat Film1 bijna 2x zo duur is aangezien je vooral betaald voor titels die sneller beschikbaar zijn (dan op Netflix). Wat me ook opvalt aan Film1 is dat ze weliswaar regelmatig nieuwe titels toevoegen maar dat staat weer in schril contrast met de hoeveelheid toevoegingen van Netflix.

  In the end is het wel een kwestie van persoonlijke smaak. Met mijn interesse voor totaalaanbod vind ik Netflix helemaal super. Film 1 heeft een meer dan prima aanbod en de betaaldienst zou nog groter kunnen worden wanneer ze rond de prijs van een Netflix abonnement zouden gaan zitten

  1. Film1 is inderdaad duurder, maar dat heb ik er wel voor over. Helemaal omdat ze inderdaad veel films vertonen die ik graag zie. Natuurlijk is het op het eind altijd smaak, maar ik zie dan ook liever de nieuwere films. Daar betaal ik dan graag wat extra’s voor.

 2. Het is een kwestie van keuzes maken en dan wint Netflix het toch bij mij. Puur ook om het feit dat hier enorm veel series te zien zijn. Qua prijs vind ik Netflix ook aantrekkelijker.

 3. Ja hoor, Film1 heeft ook een app. Ik heb Film1 omdat ik via een schotel moet kijken en dus een lidmaatschap heb. Die app is een leuke bijkomstigheid. Ik heb ook Netflix en die wint het glorieus van Film1. De films en series blijven niet lang op Film1 staan dus moet je bij een serie per aflevering kijken en je kunt niet wachten tot een heel seizoen erop staat want de eerste afleveringen zijn dan alweer verdwenen. De films mogen dan wel nieuwer zijn maar ook die verdwijnen best wel snel. Het is dat ik Film1 “moet” hebben voor de schotel anders vond ik het toch zonde geld.

  1. Bij mijn weten staan films er langer dan een half jaar op. Dan moet het toch wel lukken om de film te zien. Daarnaast staan de meeste series er helemaal op. Alleen de allernieuwste worden aangevuld.

 4. Interessant stuk. Ik ben zelf ook meer van Netflix, maar ik heb Film 1 ook nooit een kans gegeven. Ik heb nu Netflix en Amazon Prime. Helaas geen HBO meer door dat vervelende Ziggo. Doordat ik meer van de series ben is Film 1 niet zo interessant voor mij, maar ik ga er zeker eens even naar kijken.

   1. Dat betreft niet het volledige filmaanbod wat voorheen op HBO te zien was, maar alleen de HBO original content. Dus de series en films van HBO zelf. HBO maakt amper films maar had contracten met externe filmmaatschappijen om zo heel veel recente films aan te bieden. Ziggo heeft deze contracten niet maar adverteert er mee alsof ze alles hebben overgenomen. Een blik op het nieuwe Movies en Series XL zegt echter genoeg. Er zijn vrijwel geen recente films meer in het aanbod terug te vinden. Ik heb daarover gecorrespondeerd met Ziggo en men geeft het schoorvoetend toe dat het aanbieden van recente films in de mate dat die op HBO te zien waren verleden tijd is.

 5. Netflix is duurder 14 euro 50 voor 4 schemeren en 4K, Ik vind netflix veel beter meer betere films en betere series ook veel top oude films.

  Netflix heeft ook eigen series en films, en 4k 🙂

  1. Series vind ik ook zeker beter. Films is vooral veel, maar ik ga liever voor kwaliteit. En dat biedt Film1 in mijn ogen meer. Neemt niet weg dat ook Netflix goede films heeft natuurlijk.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.