Voor straf film kijken!

Volcano High

Zoals al beschreven in onze post over de  get together van 25 juni 2016 werden wij, De Protagonisten, bruut uit elkaar getrokken bij het spelen van de filmquiz. De vrouwelijke protagonist vormde een gelegenheidsduo met Mike van Mike’s movies. Omdat wij als laatste eindigden in deze pittige quiz, was onze straf het recenseren van de drie slechtste films uit de collectie van Nostra (de man achter De Filmkijker en het gloednieuwe filmplatform Filmblogs.nl.). Deze drie films waren The Code, Volcano high en Land Of The Lost. Eerlijk is eerlijk….. ik heb er nog nooit van gehoord.

Land of the lost

Mike gilt direct dat hij echt geen film met Will Ferrell gaat kijken. Ik denk dat hij daar uitslag van krijgt. Maar Mike laat zich van zijn sportieve kant zien en besluit later dat hij juist deze film moet gaan kijken. Kan hij lekker los gaan voor de camera. En inderdaad, hij komt die belofte na. Hij is te zien onder de naam “Land Of The Lost Punishment Movie Review”.

Verstand op nul films

Als ik de overgebleven twee filmhoezen bekijk, denk ik bij The Code dat ik daar nog wel naar kan kijken. Morgan Freeman speelt er in, dus hoe slecht kan het zijn? Volcano High is iets waar voornamelijk moeilijk kijkende Koreanen op staan. Martial Arts en duistere krachten. Nou, dat is echt iets voor mij! Beide films zullen niet misstaan in de programmering van mannenzender RTL 7. Ik denk zelfs dat mijn vriend deze films wel kan waarderen, die is gek op B-films. Of zoals ik altijd grap: “verstand op nul films”.

The code

Aangezien ik geen durfal ben, begin ik met The Code. Na een minuut of 10 begint er iets te dagen. Ik heb deze film al eens gezien. Correctie. Mijn vriend zat hem te kijken terwijl ik er naast hing. Alleen heette de film anders namelijk Thick as thieves. En ja, het is een slechte film. Waarschijnlijk was het een kwestie van snel wat geld verdienen voor Banderas en Freeman. Of was het script beter dan het uiteindelijke resultaat? Moeilijk voor te stellen, want het verhaal is er eentje van dertien in een dozijn. Oude rot huurt jonge hond in om een laatste klus te klaren. Deze klus is belangrijk voor de oude rot, omdat hij hiermee zijn schuld aan de Russische maffia kan afbetalen. Spannend hè? De conclusie is dat er al zoveel films zijn in dit genre dat je wel wat extra’s moet leveren om op te vallen. Tijdverspilling.

Aziatische Harry Potter?

Aangezien ik al op leeftijd ben besluit ik deze film in bed te kijken. Kan ik in ieder geval niet geblesseerd raken door al die karate moves. Het is een fantasy actie film, dus grote kans dat ik in slaap val. De synopsis van de film doet mij denken aan een Aziatische Harry Potter. Lees en huiver:

“De stijfkoppige Kim is al van negen scholen afgetrapt omdat hij geen controle heeft over zijn grote kracht. De Volcano High School is zijn laatste kans. Sinds de oprichting, 108 jaar geleden, is de beroemde school een begrip in de wereld van martial arts en magie. Er geldt er maar één regel: alleen de allerbeste studenten genieten aanzien. Binnen de muren van de ogenschijnlijk zo vreedzame Volcano High School ontbrandt een vurige strijd rond het geheime Heilige Manuscript. Degene die dit manuscript in handen heeft, verwerft ongekende krachten en wordt heerser over de wereld. Voor Kim in de gaten heeft wat er allemaal speelt, wordt hij door zijn krachten een speelbal in de bittere strijd op leven en dood die losbrandt rond de verovering het Heilige Manuscript. Om de strijd te overleven moet Kim zijn krachten zo snel mogelijk leren beheersen… “

 

Dubbele espresso

Ik ben bang  dat ik een dubbele espresso nodig heb om wakker te blijven, want fantasy/science fiction gemixt met martial arts en zelfs komedie is voor mij al reden genoeg om hem niet te kijken.

Maar straf is straf, dus ik druk op play. En wat een straf is het. Ik val niet in slaap (dankzij de dubbele espresso), maar ik zet hem gewoon stop na 30 minuten. Dit genre is net als horror: gewoon iets wat ik niet kan kijken. Goed gemaakt of slecht gemaakt, dat maakt dan niet uit. Het ligt trouwens niet aan het vechten. Dat kan ik soms nog wel waarderen. Dat hele fantasy gebeuren is voor mij de dooddoener. En ik heb dit genre echt geprobeerd, net als orgaanvlees, maar ik lust het niet.

Nostra

Dus Nostra, ik begrijp waarom je deze film beschikbaar hebt gesteld aan de “filmwetenschap”. Het zijn in ieder geval films die je niet zult missen in je collectie. Vraag mij wel af of het krijgertjes waren of dat je ze zelf aangeschaft hebt? In het laatste geval ga ik mij toch een beetje zorgen over je maken. Maar met een verschijningsdatum van 2003 en 2009 kun je jezelf natuurlijk ook verschuilen achter jeugdige overmoed.

Geschreven door de vrouwelijke protagonist

Share

11 gedachtes over “Voor straf film kijken!

  1. Mij is het destijds ook niet gelukt om door Volcano High heen te komen, het verhaal vond ik totaal niet te volgen. Van The Code kan ik me echt niets meer herinneren.

    Ik heb ze beide aangeschaft in de videotheek, dus veel geld heb ik er niet aan verspild 🙂 The Code kocht ik vanwege de acteurs…maar deze bewijst dat dat niet altijd een goed idee is.

  2. Volcano High klinkt wel echt als de slechtste film allertijden. Hoe komen ze er op om zoiets te maken? Je bent nu in ieder geval door de slechte films heen en je kunt je weer gaan focussen op goede films 😉

  3. Leuk geschreven! En ik vind het erg dapper van je dat je de films hebt gekeken of in ieder geval geprobeerd hebt om te kijken! 😀

    1. Ze zeggen wel “never judge a book by its cover”, maar in het geval van Volcano High wist ik al genoeg. Ik ga echt mijn best doen om de volgende keer niet als laatste te eindigen

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.