Video on Demand: Picl en Cinetree!

video on demand Picl en Cinetree

Wij gaan graag naar de bioscoop. Dat was al wel duidelijk, toch? Maar als wij niet naar de bioscoop kunnen, kijken we ook graag een filmpje. Film1 is dan in ieder geval een optie, voor de films die net uit de bioscoop komen. Maar weet jij ook dat er video on demand-sites zijn die bioscoopfilms vertonen? Dus films die op dit moment nog in de bioscopen draaien. Die sites zijn Picl (voorheen Filmthuis) en Cinetree. Wij zijn fan, en wel hierom!

Picl

Deze site kennen we al langer en stond voorheen bekend als Filmthuis. die naam is gewijzigd, want het moest allemaal wat vlotter overkomen. Waar Filmthuis nog redelijk strak en zwart-wit was, is Picl inderdaad een stuk frivoler met haar vrolijke kleurtjes. Hoewel je misschien wel denkt aan een augurk, kun je er toch echt films kijken die op dit moment in de bioscoop draaien.

Het idee is heel simpel. Op de beginpagina staan flink wat films waaruit je kunt kiezen. Films die nu nog in de bioscopen draaien, maar ook films die net uit de bioscoop zijn verdwenen. Iedere film is aanklikbaar. Je kunt een beschrijving lezen en eventueel de trailer te bekijken. Eenmaal een film uitgekozen, klik je op ‘Kijk de film’. Vervolgens kies je de bioscoop waar je de film virtueel wilt bekijken. Het kost namelijk wel geld om de film te kijken, en door een bioscoop uit te kiezen steun je die desbetreffende bioscoop. Je gaat dus niet fysiek naar de bioscoop, maar je steunt ze op deze manier wel. Ideaal! Zelf gaan wij vaak in Rotterdam naar de bioscoop, maar ik woon in Breda. Dus als ik dan een film kijk via Picl, dan kies ik altijd voor Chassé Cinema. Toch wel de leukste bioscoop van Breda! Overigens kost een film € 8,50,- en deze kun je 48 uur lang bekijken.

Cinetree

En dan heb je nog Cinetree. Een Video on demand-site die ook bioscoopfilms aanbiedt, maar nog meer inspeelt op de filmhuisliefhebber. Veel films die al in de theaters hebben gedraaid, zijn hier te zien. Zo ook echte klassiekers. Ze maken daarbij gebruik van zogenoemde ‘curators’. Dat zijn bekende Nederlandse die hun persoonlijke favorieten aanprijzen. Leuk concept met zeer uiteenlopende films uit verschillende decennia, maar ook verschillende werelddelen.

Ook hier heb je weer de mogelijkheid om per film te lezen waar hij over gaat en om eventueel een trailer te bekijken. De prijzen variëren van net geen € 3,- (wat oudere films) tot € 6,-, met een kijktijd van 48 uur. Mooie prijsjes dus.

Daarnaast bestaat er ook nog de mogelijkheid om je aan te sluiten bij de filmclub. Je betaalt dan een vast bedrag van ongeveer € 6,- per maand, maar dan kun je wel tien films zien die de curatoren van Cinetree je aanraden. Eens in de twee weken verdwijnen er dan twee films uit de lijst en komen er twee nieuwe voor terug, die een maand lang te bekijken zijn. Kans is wel dat je dan, net als wij, al veel films hebt gezien, omdat je vaak in de bioscoop te vinden bent. Wij zijn dan ook geen lid van de filmclub.

Maken jullie, net als wij, wel eens gebruik van de video on demand-sites Picl en/of Cinetree?

Geschreven door de mannelijke Protagonist

Share

9 gedachtes over “Video on Demand: Picl en Cinetree!

  1. Nog niet, ik heb nu netflix en videoland. Ik hoef niet nog een abonnement erbij, maar als het betekent dat ik simpelweg per film betaal, is het wellicht het proberen waard!

  2. Picl vind ik wat duur, dan ga ik liever naar de bioscoop. Cinetree is wel aantrekkelijk, met name als het gaat om echt oudere films en klassiekers (waar ik een zwak voor heb).

      1. Maar die heb ik nu gelukkig nooit (behalve als ik in het weekend ga). Nuja, dat gaat nog wel veranderen in de toekomst natuurlijk. Ik denk dat ik ‘later’ goed zal/zou kunnen inschatten wat ik echt in de bios wil zien en wat niet per se.

  3. Zou tof zijn als ze dan ook nog de Unlimited kaarten zouden ondersteunen… Maar dat ze dat niet doen is natuurlijk begrijpelijk, bioscopen hebben via deze sites niet de inkomsten van versnaperingen. Zelf heb ik de eerste site wel eens gebruikt voor een Werner Herzog documentaire.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.