Veboli: heb jij al een verwante filmrecensent?

Veboli: verwante filmrecensenten
een voorbeeld van collegablogger Tim Bouwhuis (www.timbouwhuis.nl)

Vorig jaar schreven wij al over Veboli. Een mooi online platform waar je films kunt beoordelen en gratis filmtips kunt krijgen, op basis van jouw voorkeuren. Maar Veboli is meer dan dat. Nederland en België tellen namelijk vele recensenten, die allemaal hun mening hebben over een film. En soms, afhankelijk van de smaak, een geheel andere mening. Hoe mooi is het dan dat Veboli jou aan een verwante filmrecensent koppelt? Aan ons bijvoorbeeld, als blijkt dat jouw voorkeuren overeenkomen met die van ons.

Hoe werkt het?

Zoals gezegd, Nederland en België hebben vele filmrecensenten. Enerzijds op betaalde basis, maar ook veel hobbyrecensenten, zoals wij. Veel van die laatste hobbyrecensenten zijn nu te vinden op Veboli. Maar welke recensent past het beste bij jouw persoonlijke voorkeur? Wij hopen natuurlijk bij die van ons, maar wij kunnen ons heel goed voorstellen dat het misschien wel bij een andere recensent is. Op Veboli zijn vanaf vandaag in ieder geval 50 samenwerkende Nederlandstalige filmrecensenten aangesloten! Daar moet haast wel een recensent bijzitten die jouw voorkeur heeft. Hoe weet jij naar welke je het beste kan luisteren? Terwijl de ene recensent een nieuwe film uitroept tot beste film van het jaar, kraakt de andere recensent de film volledig af.

Verwante filmrecensenten

Het idee is in ieder geval heel simpel. Jij beoordeelt de films die je hebt gezien, en op basis van die beoordelingen krijg je een persoonlijke filmaanbeveling. Verwante filmrecensenten verbindt jou met de recensenten die jouw smaak in films delen en jou de inzichten geven die je nodig hebt om de juiste film kiezen.

Meld je heel eenvoudig aan en je krijgt een verwante filmrecensent toegewezen. Deze wordt niet zomaar aangewezen, maar dat gebeurt op basis van verwantschap (hoe dichter bij de 100 hoe beter) en hoeveel films jullie met elkaar gemeen hebben. Eigenlijk heel simpel dus, maar je moet er maar opkomen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat wanneer een verwante filmrecensent een film goed vindt, jij deze slecht vindt. Natuurlijk, het kan, maar op basis van de verwantschap is deze kans wel kleiner dan wanneer je aan iemand wordt gekoppeld waar je helemaal geen verwantschap mee hebt.

Voor een overzicht van alle recensenten die op Veboli staan verwijzen wij graag naar deze blog. Wij staan er ook tussen. Al onze recensies worden automatisch opgenomen, dus de lijst met films is altijd actueel. En hoewel wij op ons blog nooit beoordelingen geven, weet de aandachtige lezer dat wij dat op Letterboxd wel doen. De beoordeling die we daar geven wordt uiteindelijk ook in Veboli opgenomen. Onze beoordeelde films vind je hier.

We hopen natuurlijk dat we door vele mensen op de goede weg kunnen helpen bij het kiezen van een film. Ben jij al aangemeld bij Veboli?

Share

2 gedachtes over “Veboli: heb jij al een verwante filmrecensent?

  1. Heb me er natuurlijk bij aangemeld, maar gebruik het zelf niet. Voornamelijk omdat ik al genoeg suggesties op m’n to watch lijsten heb staan 🙂

  2. Ik moet eerlijk zeggen dat de site nog wel wat functionaliteiten mist en dat het soms flink zoeken is. Ik gebruik het dan ook niet. Letterboxd daarentegen wel.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.