Veboli: filmtips op basis van jouw voorkeuren

Veboli

Eens in de zoveel tijd krijgen wij mailtjes om ergens reclame voor te maken. Om eerlijk te zijn doen wij hier niet altijd aan mee, maar als wij denken dat het potentie heeft, of als wij het leuk vinden, dan schrijven wij daar natuurlijk graag over. Zo ook over Veboli, bedacht door onze eigen landgenoot Thomas van Wageningen. Als je het ons vraagt een tikkeltje vergelijkbaar met Letterboxd, maar toch anders.

Wat is Veboli?

Maar wat is Veboli precies? Laten we daar de woorden van Thomas zelf maar voor gebruiken.

“Mensen zoeken films. Niet andersom. Als je zin hebt in een met vrienden naar de bioscoop te gaan of of de bank te chillen moet jij zoeken naar welke film je het beste kunt kijken. Dat kost energie en levert niet altijd de juiste film op. Wat als het hele andersom werkte? Wat als de juiste films jou zouden opzoeken? Dan zou je alleen moeten aangeven dat je op zoek bent. En dat doe je met Veboli.”

Tips

Een trailer met spectaculaire werelden. Een cast vol bekende comedians. Een Disney film over buitenaardse wezens. Klinkt veelbelovend, toch? Helaas. Dit zijn drie recente filmfiasco’s: Fantastic Four, Pixels en Mars Needs Moms. Ook is de kans aanwezig dat een vriend of recensent die jou meestal de goede weg wijst er nu faliekant naast zit. Veboli kijkt naar de filmvoorkeuren van gebruikers (in ons geval het filmhuis) om persoonlijk filmadvies te geven. Door oproep te doen aan tientallen andere filmliefhebbers met dezelfde smaak kan Veboli, met behulp van slimme algoritmes, voorspellen of jij een film leuk gaat vinden of juist niet. Heel gemakkelijk kun je per genre aangeven welke cijfer jij de een betreffende film geeft. Op basis van die ranking, krijg je een persoonlijk advies.

Uit Thomas van Wageningens frustratie met het vinden van de juiste film kwam Veboli tot stand: “Ik werd te vaak teleurgesteld door veelbelovende films. Toen besloot ik om zelf een oplossing te vinden. Met Veboli wil ik het uitzoeken van de juiste films eenvoudig maken zodat iedereen kan genieten van een geslaagde avond in de bioscoop of thuis op de bank.”

Lancering

Op 11 mei (morgen dus) wordt de site gelanceerd. Maar niet getreurd, want er is ook nu al een bètaversie. Uiteraard hebben wij ons hier al voor aangemeld, net als vele medebloggers met ons. Onze gebruikersnaam is heel verrassend De Protagonisten.

Melden jullie je ook allemaal aan? Dan krijgen wij in ieder geval de beste tips op basis van onze en jullie voorkeuren. Het enige dat we dan hoeve te doen is vriendjes worden. wie wil dat nou niet met ons?

Overigens volgt iets vergelijkbaars ook met muziek op deze site. Dat juichen wij van harte toe!

 

 

Share

8 gedachtes over “Veboli: filmtips op basis van jouw voorkeuren

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.