De tweede Filmblog get Together: hoe was het?

Filmblogs

Het was gisteren eindelijk zover, de tweede Filmblog Get Together, wederom georganiseerd door Nostra van De Filmkijker. Vorig jaar was de eerste editie een doorslaand succes, dus het was dan ook meer dan logisch dat er een tweede editie zou komen. En aangezien het aantal filmblogs- en vlogs het afgelopen jaar flink is gestegen, werd er een hoge opkomst verwacht: 43 mensen hadden zich aangemeld! Toch jammer dat velen zich afmelden, waarschijnlijk vanwege het goede weer. Wat wij van deze leuke dag vonden, lees je hier.

Net als vorig jaar keken we ook dit jaar met gezonde spanning uit naar de Filmblog Get Together. De mailtjes en berichtjes die Nostra ons stuurde per mail, maar ook via Twitter, droegen daar wel aan bij. Hoe zal het programma er dit jaar uit zien? Wie komen er? Zit er weer een leuke quiz in, net als vorig jaar? Allemaal vragen waar we in de loop der tijd meer over weten kwamen.

Kino

Zo ook over de locatie waar het plaatsvond. Vorig jaar was het in Utrecht, maar dit jaar was de Filmblog Get Together  in onze ‘hometown’ Rotterdam. Wat leuker dan in de nieuwste bioscoop van de stad: Kino, in hartje centrum. Lekker te lopen vanaf het station, dus wel zo handig voor de meeste bloggers en vloggers.

Inloop

De inloop van het feestje – je weet wel, van die nostalgische kinderfeestjes waar je al weken naar uitkeek – begon om 9.30 uur. Wij houden ervan om op tijd te komen, dus dat waren we ook van plan. Niets zo irritant om als laatste binnen te komen en alle ogen op je gericht te hebben. We zijn niet voor niets (anonieme) bloggers geworden. Maar goed, dan moeten de treinen ook meerwerken en dat deden ze niet helemaal. Uiteindelijk was de mannelijke protagonist net op tijd voordat de film begon. Gelukkig!

De film

Geen Filmblog Get Togheter zonder film natuurlijk. Vorig jaar hebben we Already Tomorrow in Hong Kong gezien. Een fijne film met een heerlijk einde (of eigenlijk niet!). Dit jaar had Nostra weer een film geregeld die niet in de Nederlandse bioscopen heeft gedraaid en misschien ook wel niet gaat draaien. Hoe gelukkig ben je dan als jij die film wel kunt zien. Blij dus!

De film die we hebben gezien is Comfort. De recensie van die film kun je in de loop van de week natuurlijk op ons blog lezen, want zoals de meeste mensen wel weten recenseren we in ieder geval elke film die we in de bioscoop zien. We kunnen al verklappen dat het niet helemaal onze film was. Kan gebeuren natuurlijk. Je alle filmbloggers hebben dezelfde smaak.

Presentatie

Na de film hield Paul van filmliefhebber.com een presentatie over de vindbaarheid van je blog op Google. Hele nuttige presentatie waar we zeker wat vanop hebben gestoken. We krijgen de presentatie thuisgestuurd, dus daar gaan we zeker gebruik van maken.

Lunch

Tijdens de lunch hadden we genoeg tijd om bekenden van vorig jaar de hand te schudden, maar ook nieuwe mensen te ontmoeten. Eén van die nieuwe gezichten is Tim Bouwhuis. Hij heeft zijn eigen blog en wij zijn fan. Hij heeft een fijne schrijfstijl en hij recenseert veel films die wij ook graag zien. Leuk om Tim eindelijk te ontmoeten, want tot nu toe was dat alleen maar online het geval.

Ook Gwen van Be Cool, Sopapop (het blijft een gave naam) hebben we gezien. Van tevoren hadden wij per mail al contact om Nostra van de Filmkijker een presentje te geven. Hij heeft veel tijd in deze dag gestoken dus een kleinigheidje is dan wel op zijn plaats. Aangezien we vorig jaar de afspraak al hadden gemaakt om dit te geven (wij waren het vergeten, maar Gwen gelukkig niet), hebben we dat cadeautje overhandigd. Hij was er blij mee.

De quiz

Wij vinden spelletjes spelen leuk. Heel leuk. Dus wat leuker dan een quiz met alleen maar filmvragen, net als vorig jaar. Toe zaten we in verschillende groepjes en bakten we er niet zoveel van. Was dat dit jaar anders?

Jazeker wel. De vrouwelijke protagonist was vorig jaar laatste en was dit keer één plekje opgeschoven met haar team. De mannelijke protagonist en zijn team bevonden zich in de middenmoot – er deden acht teams mee. Overigens was het verschil maar twee punten, dus het lag dicht bij elkaar. De winnaars daarentegen waren subliem, met meer dan helft van de vragen goed. Best netjes aangezien wij er zelf niet zoveel wisten. Dat zijn de echte die-hards.

Slechte films

Vooraf werd door Nostra gevraagd de slechtste film die je op Dvd hebt mee te nemen. Het idee daarvan is dat wanneer iedereen dit doet, we onderling kunnen ruilen. Wie weet krijg je juist een film van een ander die je erg goed vindt. Voor ons was het trouwens geen probleem om een slechte film uit onze collectie te plukken. De mannelijke Protagonist had keuze genoeg (ook hij is jong geweest) en de vrouwelijke Protagonist kon ook wel een keuze maken. Hij nam uiteindelijk Left Behind I en II mee en zij The Expendables.

Wat we ervoor terugkregen? Niet zoveel soeps, als we de verhalen mogen geloven. Nu maar kijken of de films ook daadwerkelijk zo slecht zijn als is beweerd. Uiteraard kan dit niet zonder recensie, dus ook die twee recensies kunnen jullie verwachten zodra we de films hebben gezien. Wij zijn in ieder geval heel benieuwd.

Al met al weer een hele leuke dag. Op naar editie drie. Wij zijn voor!

Share

14 gedachtes over “De tweede Filmblog get Together: hoe was het?

  1. Leuk om te lezen! Ik zal vandaag ook nog een verslagje typen. Jammer wel dat we elkaar niet meer uitgebreid(er) hebben gesproken, maar dat maken we goed! Veel nieuwe gezichten, het was me een waar genoegen aanwezig te zijn;

  2. Goed om te lezen dat jullie je vermaakt hebben en nogmaals bedankt voor het t-shirt, echt leuk! Begrijp jullie gevoel over de film en zelf vind ik ook dat er echt wel een aantal dingen inzitten die niet werken of een beetje slordig zijn, maar het was voor mij de kern die me uiteindelijk wist mee te voeren waarbij ik het ook origineel vond dat het juist de vrouw is die klaar staat om de man te helpen met z’n leven. Benieuwd naar jullie recensie.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.