The Matrix live in Rotterdam!

Photos © Warner
Photos © Warner

The Matrix live in Rotterdam! Huh, wat, waar, wanneer en hoe? 

De Protagonisten zijn fan van (neo)klassieke muziek. We hebben daar vorig jaar al een keer over geschreven. Vooral de combinatie van die specifieke muziek en films kan bij ons echt bepaalde emoties losmaken. De ene keer worden we er blij van en de andere keer moeten we een traantje laten. Dat betekent dat de muziek en/of de film ons toch raakt.

Nu blijkt dat ze in Rotterdam al een aantal filmconcerten hebben vertoond. The Lord of the Rings en Gladiator zijn al aan bod geweest en nu is het de beurt aan The Matrix. Op 15 en 16 januari is de film in de Doelen te zien op groot doek met een live uitvoering van de filmmuziek door het wereldwijd erkende Rotterdams Philharmonisch Orkest. Intenser kan je de film volgens ons niet beleven.

The Matrix

The Matrix en de Protagonisten, dat is een combinatie die misschien niet helemaal samen lijkt te gaan. Niets is minder waar. De mannelijke protagonist weet nog goed dat hij de film voor de eerste keer zag en meteen onder de indruk was. Een geheel nieuwe ervaring en zeker de slow motions – om de kogels te ontwijken – waren erg vernieuwend voor die tijd. Wij zijn dan ook benieuwd of het orkest ook kogels moet gaan ontwijken.

Don Davis

Don Davis is de componist die de muziek voor de film heeft gecomponeerd. In The Matrix Live wordt de symfonische soundtrack ook daadwerkelijk gedirigeerd door de componist zelf. Mooier kan je het niet krijgen. Mocht je willen gaan, op thematrixlive.nl vind je meer informatie. Wie weet kom je ons dan wel tegen!

Share

5 gedachtes over “The Matrix live in Rotterdam!

  1. Cool! Ik heb de vorige films met het Rotterdams Philharmonisch ook gezien en het is echt een waanzinnige belevenis! Hier kan geen geluidsysteem in de bioscoop tegenop. Ik zou dus zeker gaan als er nog mooie plekken beschikbaar zijn! Mijn kaartje ligt alvast klaar 🙂

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.