Tapis Rouge Frans Filmfestival ontvangt onder andere Patrick Bruel

Tapis Rouge poster

Het derde Tapis Rouge, hét Franse filmfestival van Nederland, is alweer toe aan de derde editie. Van 11 tot en met 16 november kun je in de Filmhallen in Amsterdam terecht voor in totaal 20 films. Een gevarieerd programma schotelen ze voor, waarbij ook regisseurs, acteurs en auteurs aanschuiven om vragen te beantwoorden. Een van die acteurs die bijvoorbeeld aanschuift, is Patrick Bruel. Zij nieuwste film, de thriller Villa Caprice, beleeft namelijk haar Nederlandse première op Tapis Rouge. Wil je meer weten over het festival?

Het programma

Twintig films dus, wat Tapis Rouge uiteindelijk een overzichtelijk festival maakt. Geen al te grote keuzestress. Het merendeel van de films die te zien zijn, zijn dramafilms. Daar zijn de Fransen toch het beste in, dus zo raar is dat niet. Daarnaast zijn er ook komedies te zien, net als een enkele thriller , een romantische en een familiefilm. Het gehele en overzichtelijk programma vind je hier, en het blokkenschema hier.

Naast Villa Caprice (recensie volgt) springen voor mij een aantal films in het oog. Gagarine draait al in de bioscopen en is een dromerig fraaie film over een van de banlieues in Parijs. Een keer een wat zachtere kant, in plaats van al de gewelddadige films die we al kennen over de banlieues.

Ook niet nieuwste van François Ozon, Tout s’est Bien Passé, moet je natuurlijk zien. Een boekverfilming over een man die een mooi leven heeft gehad en er nu mee wil stoppen (lekker luchtig ook). Ook interessant zijn Boite Noire (trok meer dan een miljoen bezoekers in Frankrijk), Zaï Zaï Zaï Zaï (die pas in 2022 in Frankrijk gaat draaien), Médicin de Nuit (over een nachtapotheker), Les Olympiades (van Jacques Audiard) en Oranges Sanguines (verboden voor jongeren onder de 16 jaar, dus dat zegt genoeg).

Patrick Bruel

Zanger en dus ook acteur Patrick Bruel zal aanwezig zijn om vragen van uitvoerend directeur Arnaud Pereira te beantwoorden. Niet om liedjes te zingen dit keer, maar natuurlijk vanwege de film Villa Caprice, waarin hij als zakenman op dubieuze wijze een villa aan de Côte d’Azur heeft bemachtigd. Voor de liefhebbers van zijn muziek; hij komt op 22 maart 2022 naar Utrecht, maar dan dus als zanger. Overige evenementen vind je hier. Kaarten zijn online al te koop, dus haast je!

Ga jij dit jaar naar het prachtige Tapis Rouge Frans Filmfestival?

Share

Een gedachte over “Tapis Rouge Frans Filmfestival ontvangt onder andere Patrick Bruel

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.