Snowden

Snowden Joseph Gordon-Levitt

Snowden – vanaf 10 november te zien in de bioscoop – was de laatste film die we zagen op het PAC festival. Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen, ook de minste film van de dag. Het is een Amerikaanse en op waarheid gebaseerde thriller die het verhaal van Edward Snowden vertelt, één van de meest bekende klokkenluiders van deze tijd. Wat wij verder van de film vonden lees je in deze korte B-recensie.

Het verhaal

We volgen Edward Snowden samen met journalisten in een hotelkamer in Hong Kong. Ze hebben daar afgesproken omdat Snowden informatie vrijgeeft die schadelijk is voor de Verenigde Staten. Terwijl hij op die hotelkamer zit, blikken we terug op zijn leven bij de verschillende veiligheidsdiensten. Vanaf het moment dat hij begon bij het leger, het ontmoeten van zijn grote liefde, tot aan de bekendmaking op de hotelkamer.

Ons eindoordeel?

Mensen die een spannende thriller verwachten komen een beetje bedrogen uit, hij is namelijk niet spannend. Dat komt ook een beetje omdat iedereen het verhaal eigenlijk al kent. Wat we nog niet kenden, was zijn liefdesleven. Maar helaas voegde dat ook niet veel toe aan de film. Natuurlijk waren er af en toe spannende momenten, maar echt boeien kon de film niet. En dat terwijl er toch een sterrencast en Oliver Stone zijn ingevlogen om Snowden tot een succes te maken.

Wat wel beangstigend is, is dat je meer te weten komt over de verschillende inlichtingendiensten. Snowden doet je nadenken of je nog wel zo actief moet willen zijn met moderne apparatuur! Helaas voor ons geen film voor in de bioscoop, maar meer voor op de bank!

Regie: Oliver Stone
Cast: Joseph Gordon-Levitt | Shailene Woodley | Zachary Quinto | Rhys Ifans | Tom Wilkinson | Nicolas Cage
Speelduur: 135 minuten

Share

5 gedachtes over “Snowden

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.