Reizende sterren

Chef MovieIk ben een info-junkie en daarom  verbaas ik mij vaak over hoe dingen in elkaar grijpen.
Zo ook bij dit onderwerp: reizende sterren.

Nee.. in dit geval heb ik het niet over filmsterren, maar over een boek.
Een boek over karrende keukens & smaaknomaden. Ehh?? …dit is toch een filmblog hoor ik je denken? Rustig maar, het komt allemaal goed. Ik zei toch al dat dingen soms in elkaar grijpen.

Reizende sterren… het boek

Als grafisch vormgever met een passie voor kookboeken heb ik onlangs het mooi vormgegeven boek “Reizende Sterren” aangeschaft. Een (kook)boek vol met zogenaamde Foodtrucks, of in goed Nederlands: mobiele keukens. De creativiteit spat van iedere pagina. Dat begint al bij de namen.

Vroeger had je Friet van Piet, maar daar kom je tegenwoordig niet meer mee weg. Indiaas eet je bij Joeri Tandoeri, tosti’s bij Heet Brood en zo kan ik nog wel even door gaan.

Als een echte info-junk wilde ik wat meer over dit onderwerp weten. Zo kwam ik op de site van de foodtrucks terecht, waar ik las dat er in september een film uitkomt over reizende sterren. Sterker nog… een arthouse film, Chef! Dus dit bedoel ik nou met hoe dingen in elkaar grijpen!

Chef

Chef – geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Jon Favreau – neemt chef kok Carl Casper (Favreau) plotseling ontslag bij een prominent restaurant in Los Angeles. Hij vertrekt naar Miami en met de hulp van zijn ex-vrouw, beste vriend en zoontje knapt hij een oude foodtruck op en begint hij zijn eigen restaurant op wielen. Tijdens een culinaire roadtrip met zijn vrienden en familie, herontdekt Carl zijn creativiteit en passie voor het koken, het leven en de liefde.

De cast wordt opgeleukt met niet de minste namen zoals Scarlett Johansson, Bobby Cannavale, Dustin Hoffman, Oliver Platt en Robert Downey Jr.

Checklist

Is het ook een goede film? Tja, dat is altijd afwachten. Met de jaren heb ik wel gemerkt dat je aan een trailer geen goede houvast hebt. Dus wat nu? In mijn hoofd ga ik mijn standaard rijtje af:
1) onderwerp: CHECK
2) regisseur en cast: CHECK
3) filmposter: CHECK (never judge a book by its cover, maar in mijn geval is het beroepsdeformatie. Ik kan niet anders)
4) trailer: CHECK
5) checken op rotten tomatoes: CHECK

Chef scoort dus vijf uit vijf. Dat kan bijna niet misgaan zou je kunnen zeggen.

Het is dus nog even wachten tot 4 september. Tot die tijd vermaak ik mij wel met mijn boek of leuke filmpjes op YouTube van het rollende keukens festival .

Geschreven door de vrouwelijke protagonist

Share

Een gedachte over “Reizende sterren

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.