De ‘Raad de filmposter’-quiz!

Raad de filmposterEerlijk is eerlijk, het idee is een beetje gejat van Vincent op Twitter. Die speelt (bijna) elke avond op Twitter een quiz waarbij je de film moet raden aan de hand van een gif: de filmgifquiz. Dat willen wij niet doen, maar wel een ‘Raad de filmposter’-quiz. Eens in de week, op (meestal) maandagavond, via ons Twitteraccount. We blurren een (bekende) filmposter en aan jullie de vraag welke poster het is. Simpeler kan bijna niet.

Wanneer en hoe laat?

Vanavond zal de eerste keer zijn, na een welverdiende zomervakantie. Iedere keer als wij naar de bioscoop gaan, wat eigenlijk altijd op een maandag is, zullen wij voorafgaand een quiz online zetten. Die kondigen we uiteraard netjes aan, met de verwachte tijd dat de quiz online komt te staan. Aangezien we meestal rond de klok van 19.00 uur naar de bioscoop gaan, kun je hem dan ook net voor 19.00 uur verwachten. Om mensen niet van het kastje naar de muur te sturen, zullen we dit iedere week zo doen, ook als we die maandag toevallig niet in de bioscoop te vinden zijn.

Kortom, iedere maandag rond de klok van 19.00 uur is er een ‘Raad de filmposter’-quiz.

Hoe doe je mee?

Heel simpel, volg ons Twitter, of houd ons gewoon in de gaten. Wij zullen in iedere tweet die ook maar iets met de quiz te maken heeft #raaddefilmposter gebruiken. Wij plaatsen de geblurde filmposter  – anders is het wel heel gemakkelijk – en jij raadt de naam van de film. Niet zo moeilijk toch? Mocht het toch te moeilijk blijken, dan gaan we tips geven. Net zolang totdat er een top drie is.

En ben maar niet bang, er zal een grote variatie zijn aan filmposters. Van bekendere tot minder bekendere films. Stelregel voor onszelf is dat wij de film wel gezien willen hebben.

Puntentelling?

De nummer 1 krijgt 3 punten, de nummer 2 krijgt 2 punten en de nummer 3 krijgt 1 punt. Simpeler kan bijna niet. Iedere week tellen wij de punten bij elkaar op.

Aan het begin van de zomervakantie van 2019 tellen wij de punten op, waarna er een top 3 ontstaat. En die top 3 wordt beloond. Waarmee? Dat wordt dan wel duidelijk.

En als test hebben we boven deze post al een voorbeeld van een geblurde poster. Weet jij welke filmposter dat is? Eitje, toch?

Tot maandagavond 19.00 uur, bij de ‘Raad de filmposter’-quiz!

Share

Een gedachte over “De ‘Raad de filmposter’-quiz!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.