Prachtig programma 19e editie PAC Festival!

PAC festivalJa hoor, we gaan gewoon weer naar het PAC Festival in Pathé, op 30 september. Wij gaan altijd alleen naar het festival in het najaar, ook al is er in het voorjaar ook één. Het festival in het najaar heeft namelijk altijd wel films die op het Filmfestival van Cannes en/of het Filmfestival van Venetië draaien. En inderdaad, voor dat soort films komen we graag naar de bioscoop. Welke films heeft deze 19e editie van het PAC Festival te bieden?

Loro – vanaf 1 november in de bioscoop

Het kon haast niet anders dan dat er een film over Silvio Berlusconi zou komen. En het kon haast ook niet anders dat Paolo Sorrentino (This Must be he Place, La Grande Bellezza en Youth) die zou regisseren, met zijn muze Toni Servillo (La Grande Bellezza) als Berlusconi. Loro is het resultaat. Een film die eigenlijk uit twee delen bestaat.

In Loro zien we het politieke maar ook het persoonlijke leven van de voormalige minister-president van Italië en tevens voormalig eigenaar van AC Milan Berlusconi. Dat moet haast wel een succesfilm zijn. Het script van het leven van Berlusconi is in ieder geval spannend genoeg.

Cold War – vanaf 6 december in de bioscoop

Pawel Pawlikowski won met Cold War de prijs van beste regisseur in Cannes. En dan is hij ook nog eens van de maker van Ida: een prachtige zwartwit-film. Eerder dit jaar tipten wij deze film al, dus wij zijn uiteraard blij dat het PAC Festival de film draait. Joepie.

De (wederom) zwartwit-film die zich afspeelt in de jaren 50 gaat over een haast onmogelijke liefde. Niet bij elkaar passen en toch tot elkaar veroordeeld. In het geval van Wiktor en Zula spelen de politiek en tegenslagen een grote rol.

Life Itself – vanaf 25 oktober in de bioscoop

Zet Oscar Isaac in een film en grote kans dat wij de film willen zijn. Nou, dat komt goed uit dan, want hij speelt een rol in Life Itself. Een film over het leven en de liefde. Verschillende personen, verschillende verhalen, verschillenden locaties en verschillende decennia, maar toch verbonden door gebeurtenissen.

Kijken we heel erg naar uit Life Itself? Dat valt wel mee, maar vaak zijn dat dan de verrassend goede films. We gaan het meemaken.

The Sisters Brothers – vanaf 25 oktober in de bioscoop

Nog een prijswinnaar op het PAC Festival: The Sisters Brothers. Jacques Audiard won namelijk ook een prijs als beste regisseur, maar dan op het filmfestival van Venetië. Jacques kun je nog kennen van Dheepan, een bikkelharde dramathriller over een nep-vluchtelingenfamilie.

The Sisters Brothers is wel wat anders. Dit keer niet in een banlieue Parijs, maar in het Wilde Westen van Amerika, waar een goudkoorts heerst. Eli en Charlie Sisters krijgen de opdracht Hermann Kermit Warm op te sporen en te vermoorden. Al snel slaat de twijfel toe. Aangezien Jake Gyllenhaal, John C. Reilly en Joaquin Phoenix meedoen, kun je wel spreken van een sterrencast. En wow, wat een filmposter!

The Kindergarten Teacher – vanaf 15 november in de bioscoop

Films waarin kinderen een gave hebben zijn altijd een beetje speciaal. The Kindergarten Teacher valt daar dan misschien ook wel onder. Juf Lisa (Maggie Gyllenhaal) is ontzettend toegewijd en komt erachter dat een kind in haar klas een wonderkind is. Wat volgt, je raadt het al, Lisa gaat vol voor dat kind, maar vergeet haar eigen leven een beetje. Hopelijk is deze film een goede afsluiter van een veelbelovende dag.

Uiteraard kun je na het festival van iedere film een recensie van ons verwachten. Gaan jullie zelf nog naar het PAC Festival?

Share

3 gedachtes over “Prachtig programma 19e editie PAC Festival!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.