Pleinbioscoop Rotterdam

pleinbios

Pak je fleecetrui, je klapstoel en een dekentje en kom naar het museumpark in Rotterdam!
Vanaf vandaag is de pleinbioscoop Rotterdam namelijk weer een feit. Negentien dagen lang kun je lekker buiten naar de film kijken.

Maar er is meer… aan de inwendige mens is ook gedacht. De foodtruck van Fritez, de zeecontainer van Delikaat en voor een espresso ga je naar Man met Bril.

Het draait natuurlijk allemaal om de films. Het programma is zo opgesteld dat er voor ieder wat wils is. De aftrap van vanavond is zelfs een heuse publiekspremière!  De documentaire over Schorem: Haarsnijder en Barbier.

Het volledige programma kun je lezen op de site, maar ik wil er een paar films uitlichten.

Behind the Candelabra

Te zien op donderdag  14 augustus

Steven Sodenbergh maakte in 2012 deze biopic over het leven van Liberace. Ondanks de grote namen van Michael Douglas en Matt Damon durfde niemand zijn vingers te branden aan de film. Door de expliciete homo-erotiek werd de film (uiteindelijk) in Amerika  gedistribueerd door televisiezender HBO. Dit had tot gevolg dat de film niet kon meedingen voor o.a. beste bioscoopfilm van het jaar. Gelukkig won de film wel in drie grote categorieën van de Emmy Awards (het televisie-equivalent van de Oscars). Fantastische, maar ook onverwachte rol van Michael Douglas.

Her

Te zien op vrijdag 15 augustus

In deze romantisch sf fim zie je hoe Theodore (Joaquin Phoenix) verliefd wordt op een computer. Je kan het de man niet kwalijk nemen. De zwoele stem van de computer is namelijk van Scarlett Johansson. Originele film.

Twenty Feet from Stardom

Te zien op maandag 18 augustus

Stil blijven zitten bij deze documentaire gaat niet lukken.  Op de site van het documentaire festival (IDFA) staat het mooi omschreven: “Achtergrondzangers en -zangeressen van grote artiesten blikken terug op de begindagen van de popmuziek en doen een boekje open over het anonieme bestaan in de schaduw van de roem, dat wordt getekend door misbruik, plagiaat, maar ook veel muzikale passie en plezier.”

Twelve Years a Slave

Te zien op woensdag 20 augustus

Een aangrijpend mooie film over het waargebeurde verhaal van een man die in 1841 wordt ontvoerd en tot slaaf te werk wordt gesteld. Geen lichte kost, maar verplichte kost.

The  Selfish Giant

Te zien op zondag 24 augustus

Wat een intens mooie hartverscheurende film. Niet vaak zag ik een troosteloos landschap zo mooi in beeld gebracht. Een verhaal over vriendschap en over kinderen die geen kinderen kunnen zijn .Vandaar de titel The Selfish Giant. Dat is een verhaal van Oscar Wilde waarin een reus spelende kinderen uit zijn tuin verjaagt.

Als een regisseur het voor elkaar krijgt om onervaren jonge acteurs zo te laten spelen dan kan ik niet wachten op haar volgende project. En hopelijk zet ze de traditie van het Britse sociaalrealisme nog verder voort.

Nebraska

Te zien op donderdag 28 augustus

Regisseur Alexander Payne krijgt het voor elkaar om over een oude, norse en onsympathieke man een mooie en boeiende roadmovie kan maken. In deze tragikomedie laat reist Woody samen met zijn zoon van Montana naar Nebraska, waar hij denkt de lotto te hebben gewonnen. Onderweg komen ze kennissen en familieleden tegen die beweren nog geld tegoed hebben van Woody. Tussen al deze perikelen door probeert zijn zoon grip te krijgen op zijn vader die hij nooit echt gekend heeft. De film is geheel in zwart-wit geschoten wat de film alleen maar ten goede komt.

Dit waren mijn tips en misschien zien we elkaar in het Museumpark!

Geschreven door de vrouwelijke protagonist

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.