Pleinbioscoop Rotterdam vanaf 8 augustus weer open

pleinbioscoop

Je hebt buitenbioscopen én je hebt buitenbioscopen. En laat pleinbioscoop Rotterdam nu net zo een megagoede en -gave buitenbioscoop zijn. Waarom? Omdat daar vanaf 8 augustus de beste films te zien zijn in de buitenlucht. Perfect dus met dit stervenshete weer. Het programma? Om je vingers bij af te likken zo lekker…

Data en programma

Vanaf woensdag 8 augustus kun je dus terecht. Vanaf die dag kun je tot en met 26 augustus iedere avond een film bewonderen. Welke films? Heel veel in ieder geval en goed gevarieerd. Enkele films die draaien en wij zekers te weten aanraden zijn: The Florida Project, Phantom Thread, Good Time, The Rider, The Insult en Call Me By Your Name. Allemaal films die wij als zeer goed tot meesterwerk beschouwen.

Maar er draait veel meer moois op het pleinbioscoop. Klik bijvoorbeeld maar op het programma, dan kun je het zelf zien. Ook wanneer welke film draait. Naast het dagelijkse hoofdprogramma is er overigens ook een kinderprogramma (vaak gewoon voor jong en oud) en korte films te zien (als voorafje bij de hoofdfilm).

Waar, hoelaat en quanta costa?

Het Museumpark in Rotterdam is the place to be. Het tijdstip is afhankelijk van hoe laat de zon ondergaat. Dat moet je zelf dus een beetje in de gaten houden. Het plein gaat in ieder geval om 20 uur open.

De kosten dan, want dat is ook niet onbelangrijk. Als je een Cineville-pas hebt, kun je gratis naar binnen. Heb je die niet, dan kost een kaartje 6 euro. En voor 1 euro kun je ook een stoeltje huren. Tenzij je die zelf meeneemt, want dat mag ook. Of je gaat iets in de stad kopen, zodat je een sticker krijgt, waardoor je stoeltje ook gratis te huren is. Het stoeltjescollectief noemen ze dat. Ow en mocht je honger of dorst krijgen. Geen probleem. Hebben ze ook al geregeld.

En, al zin in een film op het pleinbioscoop?

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.