Pepr: een podium voor zwarte filmmakers op Picl

Pepr

Laten we eerlijk zijn, het logo van Pepr is net zo tof als hun initiatief zelf. Pepr is namelijk een een podium voor zwarte makers en verhalen uit de Afrikaanse diaspora. En juist via dit podium kunnen zij, in samenwerking met het al bekende Picl, films aanbieden tot in je huiskamer. Ze starten 25 november al!

Wat is Pepr precies?

Zoals gezegd kun je dus films bekijken die door zwarte makers zijn gemaakt en die verhalen bevatten over de Afrikaanse diaspora. Full Color Entaertainment heeft dit alles bedacht en heeft in Picl een streamingsdienst gevonden om die films ook aan jou te kunnen tonen. Films die anders niet door jou en ons gezien kunnen worden. En dat niet alleen, want ook korte films van talentvolle filmmakers krijgen een kans. Die filmmaker kunnen uit Nederland, maar ook uit Aruba, Curaçao en Sint Maarten komen.

Vanaf 25 november kun je die nieuwe films bekijken via Picl. En dat niet alleen, want er komen ook klassiekers voorbij.

Het aanbod

Zonder films ook geen aanbod natuurlijk. Op 25 november zullen als eerste Test Pattern van Shatara Michelle Ford, The Remix: Hip Hop x Fashion van Lisa Cortez te zien zijn. Op 2 december verschijnt vervolgens Billie van James Erskine. Die laatste is een film over het leven van niemand minder dan grootheid Billie Holiday. Ook zullen de Surinaamse film Faja Lobbi (winnaar van de Gouden Beer in 1960) en Het Geheim van de Saramacca Rivier te zien zijn. Houd ons blog in de gaten, want uiteraard zullen wij enkele van deze titels gaan recenseren. We zijn benieuwd!

Share

Een gedachte over “Pepr: een podium voor zwarte filmmakers op Picl

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.